My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για τους υποψήφιους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Οι δήμαρχοι για το 2ο τμήμα ΑΕΙ -

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Αγαθοπούλου σε Νοσοκομείο

Συνάντηση με το Δ.Σ του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς καθώς και με τον Διοικητή του Νοσοκομείου πραγματοποίησε σήμερα η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ του νομού, Ειρήνη Αγαθοπούλου.

Στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Σωματείου η βουλευτίνα ζήτησε καταρχήν να της τεθούν τα επίκαιρα και φλέγοντα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς. Ο πρόεδρος κ. Πασχάλης Μασούρας καθώς και τα άλλα μέλη του Δ.Σ που παρευρέθησαν στη συνάντηση έθεσαν ως κύριο και βασικό πρόβλημα την υποχρηματοδότηση, από την οποία προκύπτουν όλα τα επιμέρους προβλήματα του Νοσοκομείου: ανεπαρκές ιατρικό προσωπικό για να καλυφθεί όλος ο μήνας με εφημερίες βάσει του νόμου Λοβέρδου, απλήρωτες εφημερίες ιατρών και υπερωρίες του υπόλοιπου ιατρικού προσωπικού από την αρχή του χρόνου, κλείσιμο κλινικών (π.χ ουρολογική) λόγω συνταξιοδότησης ιατρών και μη αναπλήρωσή τους και φυσικά τονίστηκε και η πιθανότητα να κλείσει το νοσοκομείο Κιλκίς διότι βρίσκεται στη 13η θέση στη λίστα με τα προς κλείσιμο νοσοκομεία λόγω όμως παραπλανητικών στατιστικών στοιχείων.

Η βουλευτίνα τόνισε από τη μεριά της ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των ασθενών και εξέφρασε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ότι δε θα επιτρέψει το κλείσιμο κανενός νοσοκομείου και κυρίως των νοσοκομείων της επαρχίας.

 Στη συνάντηση που πραγματοποίησε με τον Διοικητή ειπώθηκαν και εκεί τα προβλήματα του Νοσοκομείου Κιλκίς και η βουλευτίνα έθεσε το θέμα της ευθύνης της ενημέρωσης του Υπουργείου από τη Διοίκηση έκαστου νοσοκομείου για την κατάσταση που επικρατεί αλλά και της άσκησης πίεσης των Διοικήσεων όλων των νοσοκομείων προς το Υπουργείο Υγείας. Η απάντηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς κ. Χ”σάββα ήταν ότι οι Διοικήσεις είναι άνευ ευθυνών, διότι χωρίς χρηματοδότηση από το Υπουργείο δεν υπάρχει καμία δυνατότητα βελτίωσης της κατάστασης. Επίσης τέθηκε το θέμα της Γ’ πτέρυγας, η οποία έχει σχεδιαστεί με τρόπο εντελώς αντιλειτουργικό και δυσχεραίνει αντί να βελτιώνει την κατάσταση του Ιδρύματος.

Τέλος αφέθηκε ανοιχτό το θέμα και φάνηκε η πρόθεση να συζητηθεί σε μελλοντικό χρόνο, από πλευράς Διοίκησης, και βάσει πολιτικών εξελίξεων το μέλλον του προσωπικού του νοσοκομείου που «φαίνεται» να πλεονάζει βάσει των παραπλανητικών στοιχείων του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου Κιλκίς.

Η βουλευτίνα κ. Αγαθοπούλου εξέφρασε την αντίθεσή της σε κάθε είδους  αυθαίρετη μετακίνηση προσωπικού που βασίζεται σε παραπλανητικά στοιχεία του Υπουργείου ή σε αυθαίρετες αποφάσεις Διοικητικών οργάνων και τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους.

Ανακοίνωση

Στο μεταξύ, με τίτλο “Το δημόσιο σύστημα υγείας στο απόσπασμα”, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση από τις επιπτώσεις των αντικοινωνικών μέτρων, ενώ η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, άξια συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, επιδίδεται σε μια ανηλεή επίθεση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Ήδη η εφαρμογή των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων έχουν οδηγήσει:

  • Στον αποκλεισμό από τις υπηρεσίες υγείας μεγάλων ομάδων πληθυσμού που βιώνουν τη φτώχεια ή βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι επειδή έχουν μείνει άνεργοι.
  • Στην αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις και στην επιβολή χαρατσιών στα Νοσοκομεία.
  • Στη δημιουργία του ΕΟΠΥΥ που από την πρώτη μέρα λειτουργίας του βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας λόγω της σοβαρής έλλειψης πόρων και της διάλυσης των υγειονομικών του υπηρεσιών, ταλαιπωρώντας εκατομμύρια ασφαλισμένους πολίτες και χιλιάδες γιατρούς και φαρμακοποιούς.
  • Στην πλήρη αποδιοργάνωση των Νοσοκομείων λόγω υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης και καταλήστευσης των ταμειακών διαθεσίμων τους με την αυθαίρετη μετατροπή τους σε ομόλογα κατά τη διαδικασία του PSI.

 

Νοσοκομεία ανοιχτά για το λαό και όχι για τις μπίζνες ιδιωτών!

Λόγω της οικονομικής κρίσης η προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά και οι πολίτες έχουν ανάγκη από δημόσιες, δωρεάν, ποιοτικές και εύκολες στην πρόσβαση υπηρεσίες υγείας. Απεναντίας η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, άξιος συνεχιστής της προκατόχου της,  χρησιμοποιεί ανακριβή και παραπλανητικά στοιχεία που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα ώστε να προωθήσει την ουσιαστική κατάργηση δεκάδων Νοσοκομείων, συνεπικουρούμενη από διάφορους «σοφούς» που διαχρονικά αναλαμβάνουν ρόλο αβανταδόρου έναντι παχυλής αμοιβής.

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σπουδή για τα λογιστικά κριτήρια της τρόικας και αδιαφορώντας προκλητικά για τις πραγματικές υγειονομικές ανάγκες της χώρας με τις γεωγραφικές ιδιομορφίες, την εκτεταμένη νησιωτικότητα και την ανυπαρξία οργανωμένης πρωτοβάθμιας περίθαλψης την οποία καλύπτουν τα Νοσοκομεία με τη λειτουργία τους, καταδικάζει τον ελληνικό λαό σε ελλιπή υγειονομική φροντίδα, μετακυλύει το κόστος περίθαλψης στις τσέπες των πολιτών και δημιουργεί ένα νέο κοινωνικό καιάδα.

Η προάσπιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η σωτηρία δεκάδων Νοσοκομείων από την πολιτική των συγχωνεύσεων – καταργήσεων πρέπει να γίνει πρωταρχικό μέλημα των κινημάτων, των πολιτών και κάθε συλλογικότητας. Η συγκρότηση ενός μεγάλου λαϊκού μετώπου για την υπεράσπιση τους δικαιώματος στην υγεία σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ διεκδικεί ένα νέο αναβαθμισμένο, καλά στελεχωμένο, δημόσιο, δωρεάν και καθολικό σύστημα υγείας, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που το έχει ανάγκη, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση.

Προτεραιότητά μας αποτελεί η επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και των δημόσιων νοσοκομείων, έτσι ώστε να υπάρχει η αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους πολίτες, η επάρκεια των απαραίτητων φαρμάκων για ασθενείς με χρόνια νοσήματα, η δωρεάν πρόσβαση σε ανέργους, απόρους, χαμηλοσυνταξιούχους και ευπαθείς ομάδες και η ακύρωση του νόμου 4052/2012 που προβλέπει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις νοσοκομείων.”

Σχολιάστε