My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Άρση του περί ευθύνης υπουργών -

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Εργαζομένοι στους δήμους εναντίον Λαπόρδα

Επίθεση στον δήμαρχο Θ. Λαπόρδα και στη διοίκηση του Δήμου Παιονίας εξαπέλυσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Κιλκίς – Παιονίας, μ` αφορμή την απόφαση του δήμου ν` αναθέσει την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη. “Ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας, βιάζεται πολύ να εφαρμόσει τις διατάξεις του μνημονίου”, λέει η ανακοίνωση του συλλόγου, ο οποίος αναφέρεται και σε “απαράδεκτη και κοινωνικά κατακριτέα” συνέντευξη του κ. Λαπόρδα “με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τους εργαζόμενους”.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έχει ως εξής:

“Σήμερα που το κοινωνικό κράτος κλονίζεται από τις συνεχόμενες πιέσεις των δανειστών της ΤΡΟΙΚΑ και της Ε.Ε. και στέλνει στην κόλαση εκατομμύρια Έλληνες συμπολίτες μας, παρατηρούμε τη συνέχεια της αναλγησίας που διακατέχει τη Διοίκηση του Δήμου Παιονίας , με εμπρηστικές για τους εργαζόμενους και την κοινωνία ανακοινώσεις και πρωτοβουλίες.

Πρώτα προηγήθηκε η απαράδεκτη και κοινωνικά κατακριτέα από όλους τους κοινωνικούς χώρους συνέντευξη του Δημάρχου Παιονίας, όπου αναθεματίζεται το κοινωνικό κράτος και οι παρεχόμενες από αυτό υπηρεσίες στους πολίτες, με ανυπόστατους χαρακτηρισμούς για τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Τώρα έρχεται και άλλη ανακοίνωση -πρόταση σχετικά με τη δίμηνη ανάθεση της αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη, όπου χωρίς κάποια στοιχειώδη στοιχεία και τελείως αυθαίρετα αναφέρει ότι, η διαδικασία αυτή είναι συμφέρουσα από οικονομικής πλευράς. Έτσι με τον τρόπο αυτό (κατά την άποψή τους ) μειώνεται σημαντικά το μηνιαίο κόστος αποκομιδής απορριμμάτων, αφού φυσικά ο Δήμος θα διαθέσει απορριμματοφόρο και εργαζόμενους στον ιδιώτη επιχειρηματία.

 Πως λοιπόν σχολιάζεται, και μάλιστα με ανυπόγραφη ανακοίνωση από το Δήμο Παιονίας μια τέτοια εξέλιξη ως συμφέρουσα χωρίς να έχει προηγηθεί και να αναφέρεται, έστω και μια απλή μελέτη;

 Είναι βέβαιο λοιπόν ότι ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του Δήμου Παιονίας, βιάζεται πολύ να εφαρμόσει τις διατάξεις του μνημονίου για ιδιωτικοποιήσεις, για ελαστικές συνθήκες εργασίας, για απολύσεις εργαζομένων. 

Εμείς οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. Κιλκίς και Παιονίας , καταγγέλλουμε τις συνεχόμενες αυτές προκλήσεις του Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου Παιονίας , ότι είναι στα πλαίσια εφαρμογής του μνημονίου και αντίθετες με τη βούληση και τα συμφέροντα των εργαζομένων και των πολιτών. 

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας και τους Τοπικούς Φορείς της περιοχής, να τοποθετηθούν σε μια ενδεχόμενη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων.”

Σχολιάστε