My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εντυπωσιακό το “Κερνάμε Κιλκίς”

Με εντυπωσιακή συμμετοχή εκθετών (παραγωγών και φορέων) και με τεράστια προσέλευση επισκεπτών ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουνίου το τετραήμερο του Φεστιβάλ Γαστρονομίας «ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ 2015», που άνοιξε τις πύλες του τη περασμένη Πέμπτη 25 Ιουνίου.

kername-kilkis2 (2)Οι διοργανωτές της μεγάλης κιλκισιώτικης γιορτής, με το συντονισμό και τη συνεχή παρουσία του Επιμελητηρίου Κιλκίς, εισέπραξαν τα εύσημα, τόσο των επισκεπτών όσο και των επισήμων προσκεκλημένων, η ευαρέσκεια των οποίων για την άρτια διοργάνωση, εκδηλώθηκε κατά την τελετή των εγκαινίων την Παρασκευή 26 Ιουνίου στον προαύλειο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου Κιλκίς, που κάθε χρόνο αποδεικνύεται όλο και μικρότερος για τη φιλοξενία ενός τόσο δημοφιλούς θεσμού.

Ολοι όσοι έλαβαν το λόγο κατά την τελετή των εγκαινίων συνεχάρησαν το Επιμελητήριο για την απόφασή του να διοργανώσει ένα τόσο φιλόδοξο Φεστιβάλ για τρίτη χρονιά κινητοποιώντας σημαντικές δυνάμεις του ν. Κιλκίς και της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Το φετινό «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» συνέδραμαν αποφασιστικά, τόσο οικονομικά όσο και ηθικά, οι δήμοι Κιλκίς και Παιονίας καθώς και η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.

kername-kilkis1 (2)Στο γεγονός της συνεργασίας και της ενωτικής δράσης, στάθηκαν στους χαιρετισμούς τους κατά σειρά, ο μητροπολίτης Κιλκίς Εμμανουήλ, ο οποίος χοροστάτησε στον αγιασμό, οι βουλευτές Γ. Γεωργαντάς και Χρ.Χατζησάββας, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημ. Σισμανίδης, ο δήμαρχος Παιονίας Χρ. Γκουντενούδης και ο πρόεδρος της ΔΕΘ Αναστ. Τζήκας, ο οποίος κατέθεσε τη διαβεβαίωση του για τη συνεχή και αποφασιστική αρωγή της ΔΕΘ προς τις ενωτικές προσπάθειες του Επιμελητηρίου και των συνδιοργανωτών του «ΚΕΡΝΑΜΕ ΚΙΛΚΙΣ».

Στην συστηματική προσπάθεια και την ενωτική δράση όλων των φορέων, επικέντρωσε στο χαιρετισμό του και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Π.Τονικίδης, ο οποίος τόνισε ότι στις δύσκολες ώρες που ζει ο τόπος μας, το πιο ισχυρό όπλο αντίδρασης είναι η ενωτική προσπάθεια, με σαφείς στόχους, επιμονή και υπομονή.

«Απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο, κοστολογημένο, με σαφή χρονοδιαγράμματα. Αυτού του είδους η επίμονη δράση μας, έφερε την εξαγωγική επένδυση των Βέλγων στην περιοχή Ασπρου. Αυτή η επίμονη δράση θα έχει ως αποτέλεσμα την λειτουργία σε λίγους μήνες, της πρότυπης μονάδας επεξεργασίας καστάνου στη ΒΙ.ΠΕ. Σταυροχωρίου» τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

3Στην τελετή των εγκαινίων ήταν επίσης παρόντες οι Π. Ραβάνης πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Π. Παπαδόπουλος πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Χρ. Μέγκλας, πρόέδρος Επιμελητηρίου Σερρών Ν. Ουσουλτζόγλου, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ημαθίας και εκπρόσωποι άλλων επιμελητηρίων της Μακεδονίας.

Το τετραήμερο του Φεστιβάλ διανθίστηκε με παράλληλες εκδηλώσεις για τους επισκέπτες.

Στο γαστρονομικό μέρος υπήρχε η διάθεση προϊόντων από μονάδες της περιοχής, καθώς και η προσφορά κρεατικών από ψησταριές που δεν σταμάτησαν όλο το τετραήμερο.

Στο ψυχαγωγικό μέρος οι επισκέπτες είχαν την χαρά να απολαύσουν τα χορευτικά του Λυκείου Ελληνίδων, του Μικροκάμπου, των Κρητών (ΑΡΚΑΔΙ) και της Ευκαρπίας καθώς και τη χορωδία Μικροκάμπου.

Πηγή: Δελτίο τύπου ΕΒΕ

Σχολιάστε