My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ενθουσίασαν τα παραδοσιακά παιχνίδια

Ένα πρωινό γεμάτο χαρά, άφθονο παιχνίδι, χορό και διασκέδαση, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στο Πάρκο-Κήπος, οι μικροί αλλά και μεγάλοι Κιλκισιώτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση “Παίζουμε όπως παλιά…” του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.

Το Πάρκο μετατράπηκε σε έναν μεγάλο παιδότοπο, όπου την τιμητική τους είχαν παιχνίδια του παρελθόντος, παιχνίδια που έμειναν στη λαϊκή παράδοση για την απλότητα και μοναδικότητά τους, παιχνίδια πολύ διαφορετικά από αυτά του σήμερα που δεν απαιτούν τίποτε άλλο παρά μόνο υλικά από τη φύση, συντροφικότητα, φαντασία,  σβελτάδα και ευρηματικότητα, όπως π.χ. Βασιλιά-Βασιλιά, πινακωτή, τζαμί, τσουβαλοδρομίες, διελκυστίνδα, μήλα, μαντηλάκι κ.α.

paradosiaka-paixnidia2Την… όρεξη για αυθεντικά παραδοσιακά παιχνίδια άνοιξαν οι παραδοσιακοί χοροί που έστησε το ΛΕΚ κατά την υποδοχή των μικρών του φίλων. Ακολούθως, τη σκυτάλη στα παιχνίδια έδωσαν τα λαχνίσματα, τα στιχάκια εκείνα που λέγονταν πριν την έναρξη των ομαδικών παιχνιδιών, προκειμένου να καθορισθεί με κλήρο ο πρώτος και ο τελευταίος του παιχνιδιού, όπως π.χ. «Ανέβηκα στην πιπεριά», «Αμ-Στραμ-Νταμ», «Άκατα μάκατα», «Καρυοφύλλι και κανέλα», κ.α.

Τα παιδιά αποχαιρέτισαν την εκδήλωση του ΛΕΚ ζωγραφίζοντας και αποτυπώνοντας σε χαρτί τις εντυπώσεις τους.

Το Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς επιθυμεί να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά και τις οικογένειές τους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, καθώς επίσης και τους εθελοντές Σαμαρείτες και Νοσηλευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Παραρτήματος Κιλκίς που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Σχολιάστε