My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ενημέρωση για αιτήσεις μετάθεσης

matsakidou-kyriakiΤης Κυριακής Ματσακίδου, αιρετού του ΠΥΣΔΕ ν. Κιλκίς – εκπροσώπου των ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ (ΣΥΝΕΚ).

‘Όπως ήδη γνωρίζετε κοινοποιήθηκε η εγκύκλιος των μεταθέσεων με καθυστέρηση 5-6 μηνών!! Βλέπετε οι προτεραιότητες της πολιτικής ηγεσίας ήταν και είναι η υλοποίηση των επιταγών των μνημονίων για διαθεσιμότητες και απολύσεις, συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, η θεσμοθέτηση των υποχρεωτικών μεταθέσεων-μετακινήσεων, η καθολική ανατροπή του εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, η απαξίωση-υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και η με κάθε τρόπο στήριξη-προώθηση των συμφερόντων των «ημετέρων» σχολαρχών της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Συγχρόνως έχουν δρομολογήσει την ανατροπή των διαδικασιών των υπηρεσιακών μεταβολών( μη ξεχνάμε το ΠΔ 28/2014 ), την αλλαγή του καθεστώτος της οργανικότητας, την άρση της μονιμότητας και την βαθμολογική και μισθολογική καθήλωση μέσω της «αξιολόγησης», την περιθωριοποίηση-παράκαμψη των υπηρεσιακών συμβουλίων και του ουσιαστικού ρόλου τους, με συνέπεια την αδιαφάνεια και τη δυνατότητα αυθαίρετων αποφάσεων της κεντρικής διοίκησης στις υπηρεσιακές μεταβολές – όλοι γνωρίζουν το μέγεθος της αυθαιρεσίας και αδιαφάνειας στις φετινές μετατάξεις- οι οποίες «ολοκληρώθηκαν» στα υπουργικά γραφεία.

Στη συγκυρία αυτή λοιπόν, αποφασίστηκε να γίνουν οι μεταθέσεις με τα μέχρι τώρα ισχύοντα, ομολογώντας ουσιαστικά και την αδυναμία τους για την εφαρμογή του ΠΔ για τους πίνακες υπεραρίθμων και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, αν λάβουμε υπόψη και την περιθωριοποίηση-«διάλυση» των διοικητικών υπηρεσιών του υπουργείου.

Αν τέλος υπολογίσουμε τις προθεσμίες για την ολοκλήρωση της εξέτασης των αιτήσεων μετάθεσης, την υποχρέωση αποστολής εγκυκλίου για τον υπολογισμό κενών και πλεονασμάτων από τα ΠΥΣΔΕ ώστε να γίνει ο έλεγχος και καταγραφή για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες από το ΚΥΣΔΕ, θεωρώ ότι πριν από τα μέσα Ιουλίου δεν πρόκειται να γίνουν μεταθέσεις. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, την καθυστέρηση και στο σύνολο των επόμενων διαδικασιών ( τοποθετήσεις σε οργανικές θέσεις, αποσπάσεις, πρόσληψη αναπληρωτών κλπ).

  Μετά την έκδοση της εγκυκλίου «Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2013-2014» καλούνται οι εκπαιδευτικοί στο πλαίσιο της διαδικασίας διενέργειας των μεταθέσεων κατά το σχολικό έτος 2013-2014 να υποβάλουν αιτήσεις μετάθεσης μέχρι 02/05/2014 με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις ακόλουθες κατηγορίες μεταθέσεων :

Α. γενικές από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ

Β. στα Μουσικά Σχολεία

Γ. στα Καλλιτεχνικά Σχολεία

Δ. στα Διαπολιτισμικά Σχολεία

Ε. σε ΣΜΕΑΕ/ ΚΕΔΔΥ

καθώς επίσης και

  1. δήλωση για οριστική τοποθέτηση για όσους βρίσκονται στη διάθεση ΠΥΣΔΕ
  2. βελτίωση θέσης για όσους κατέχουν οργανική θέση και επιθυμούν να μετατεθούν εντός του ίδιου ΠΥΣΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως αιτήσεις  για αμοιβαίες μεταθέσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ ή εντός της ίδιας περιοχής μετάθεσης  υποβάλλονται 15 ημέρες μετά την ανακοίνωση των γενικών μεταθέσεων και όχι στην παρούσα φάση.

Σχολιάστε