My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Ενδεχόμενο να καταργηθεί η ΔΕΥΑ Παιονίας!

Μελέτη για το αν η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Παιονίας (ΔΕΥΑΠ) πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ή αν οι αρμοδιότητές της θα μεταφερθούν στον δήμο, θα πραγματοποιηθεί το αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Θ. Λαπόρδας, μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο ΡΑΔΙΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ 102,8.

Παράλληλα, ο κ. Λαπόρδας γνωστοποίησε ότι πρόεδρος στη επιχείρηση θα είναι πλέον ο ίδιος, εκτός κι αν κριθεί στην πορεία ότι πρέπει να τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο. “Πρόεδρος στη ΔΕΥΑ Κιλκίς είναι ο δήμαρχος”, είπε.

Για το θέμα της απαίτησής του να υποβάλει την παραίτησή του ο πρώην, πλέον, πρόεδρος Θοδ. Απουσίδης, ο δήμαρχος δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις, απλά έκανε λόγο για διάφορες φήμες που διαδίδονταν γύρω απ` τη λειτουργία της επιχείρησης, τις οποίες ήθελε να διερευνήσει.

“Ζήτησα απ` τον πρόεδρο κα το ΔΣ να εφαρμόζεται ο νόμος και ο κανονισμός εσωτερικής λειτουργίας” είπε ο κ. Λαπόρδας, προσθέτοντας ότι την οικονομική διαχείρηση της ΔΕΥΑΠ κάνει η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου κι όχι η ίδια η επιχείρηση.

Αναφερόμενος στον κ. Απουσίδη τον χαρακτήρισε τίμιο και φίλο του, που πρόσφερε πολλά, ενώ για τις προηγούμενες παραιτήσεις των μελών του ΔΣ (ο κ. Θεοφανίδης κι η κ. Τσουρά), δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, θεωρώντας τις περιπτώσεις ως “εσωτερικό ζήτημα της παράταξης”.

Τα οικονομικά

Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Δήμος Παιονίας, ο κ. Λαπόρδας επανέλαβε ότι τ` αποθεματικά φτάνουν για πληρωμές των εργαζομένων μέχρι και τον Οκτώβριο. Πρόσθεσε, όμως, ότι αναμένει να φανεί συνεπής με τις εξαγγελίες του ο υπουργός Εσωτερικών και να εκταμιευτεί μέρος των χρημάτων που οφείλει το Δημόσιο στους δήμους.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του, ο δήμαρχος Παιονίας είπε ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων ενδέχεται να γίνεται πλέον πιο αραιά, για λόγους οικονομίας, ενώ αναφερόμενους στους ειδικούς συνεργάτες του τόνισε ότι απ` τους έξι που δικαιούται να έχει, με βάση τον “Καλλικράτη”, αυτός διαθέτει μόνο τρεις ενώ πρόκειται να προσληφθεί άλλος ένας.

 

Σχολιάστε