My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση 58 επιχειρήσεων του Κιλκίς

tonikidis-tzitzikostasΜε τη παρουσία του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, καθώς και του προέδρου του Επιμελητηρίου Παύλου Τονικίδη, πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 25 Φεβρουαρίου στην αίθουσα «Β. Σεργιαννίδης» του Επιμελητηρίου  ενημερωτική εκδήλωση για τους δικαιούχους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Επιχειρηματικής Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) – Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΑΝΕΜ).

Την εισαγωγική τοποθέτηση στην εκδήλωση έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παύλος Τονικίδης, τονίζοντας ιδιαίτερα την ευεργετική επίδραση που θα έχει στην Αγορά η διοχέτευση 10 περίπου εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος. Υπογράμμισε επίσης τη δυνατότητα που δίνεται στις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση.

2 (8)

Απ` τη πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος ενίσχυσης των ΜΜΕ, και εξήρε τη συνεργασία της Περιφέρειας με το Επιμελητήριο Κιλκίς και το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.

Κύριος εισηγητής της εκδήλωσης ήταν το στέλεχος του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, Θεόδωρος Ευαγγελινός, ο οποίος αναφέρθηκε στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι του προγράμματος για την ορθή υλοποίηση του έργου τους και την ομαλή εκταμίευση της επιχορήγησης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα χρηματοοικονομικά εργαλεία του ΕΣΠΑ 2007-2013 που μπορούν να αξιοποιήσουν οι δικαιούχοι για τη λήψη δανείου, αλλά και την κάλυψη της ιδίας συμμετοχής τους.

Περεταίρω διευκρινήσεις έδωσε εκ μέρους του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, η Μίτση Αμαρυλλίς, ενώ παρόντα στην εκδήλωση ήταν επίσης τα στελέχη του, Άρης Ηρακλείου και Απόστολος Παπανικολάου.

Συνολικά, δικαιούχοι του προγράμματος στο νομό μας είναι 58 επιχειρήσεις, ενώ θ` απορροφηθούν περίπου 10 εκατ. ευρώ ως συνολική δαπάνη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Χρ. Γκουντενούδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ανδρέας Βεργίδης και Παύλος Θωμαίδης και πολλοί επιχειρηματίες – δικαιούχοι του προγράμματος.

Δελτίο τύπου από ΕΒΕ Κιλκίς

Σχολιάστε