My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση κοινωνικών δομών Κιλκίς

Επτά δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών δομών, εκ των οποίων οι δυο αφορούν το νομό Κιλκίς, ενώ οι υπόλοιπες την Ημαθία, την Πέλλα, την Πιερία και τη Χαλκιδική, μέσω του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,5 εκ. ευρώ, ενέκρινε ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας.

Πρόκειται για την ενίσχυση δομών που έχουν ως έργο τη μέριμνα και την παροχή βοήθειας και φροντίδας σε άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένους, με τον κ. Τζιτζικώστα να δηλώνει ότι η Περιφέρεια “επενδύει στην ενίσχυση των δομών παροχής βοήθειας, πρόνοιας και αλληλεγγύης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, καθώς αυτή αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό της συνοχής στην κοινωνία μας”.

Οι δυο παρεμβάσεις ενίσχυσης κοινωνικών δομών του Κιλκίς είναι οι:

1.Εκσυγχρονισμός εξοπλισμού στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΑΜΚΕ «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» (προϋπολογισμός 144.442 ευρώ – Κιλκίς).

 Η πράξη αφορά στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του μεικτού κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΕ.Δ.Η.Φ.) ΑμεΑ που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης», με έδρα το Κιλκίς.

Ο σημερινός εξοπλισμός κρίνεται παρωχημένος λειτουργικά, τεχνολογικά και αισθητικά καθώς έχει γίνει αντικείμενο προμήθειας είτε μέσω αγορών είτε μέσω δωρεών με αποτέλεσμα να είναι ανομοιογενής και σε πολλές περιπτώσεις να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής. Ως αποτέλεσμα αυτού είναι αδήριτη η ανάγκη εκσυγχρονισμού του.

Ο εξοπλισμός αφορά σε ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό, εξοπλισμό γραφείων και εργαστηρίων, φυσιοθεραπείας, αναπηρικό, γυμναστικής και ξενοδοχειακό, όπως επίσης και όχημα για τη μεταφορά των ωφελουμένων.

2.Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού στο Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΒηματίΖΩ» (προϋπολογισμός 204.763 ευρώ – Κιλκίς). 

Η πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για το Κέντρο Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας «ΒηματίΖΩ», με σκοπό την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους.

Ο εξοπλισμός αφορά σε έπιπλα, ηλεκτρονικό και ηλεκτρικό εξοπλισμό, εξοπλισμό εργαστηρίων, φυσιοθεραπείας, ψυχαγωγίας – γυμναστικής, αναπηρικό, αλλά και επταθέσιο αυτοκίνητο ειδικά διαμορφωμένο με ράμπα για τη μεταφορά ατόμων σε αναπηρικό αμαξίδιο.

 

Σχολιάστε