My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ενίσχυση ανέργων για νέα επιχείρηση

Νέα δράση χρηματοδότησης για την ενίσχυση ανέργων, οι οποίοι σκοπεύουν να ιδρύσουν νέα επιχείρηση ή να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η σχετική πρόσκληση ήδη έχει δημοσιευτεί και η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης άρχισε και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2021, στις 15.00’.

Ο προϋπολογισμός της δράσης είναι 2.960.000 ευρώ και οι πόροι προέρχονται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr.

Τη δράση θα υλοποιήσει το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επιχειρηματικά σχέδια κατ’ αποκοπή επιχορηγούμενου ποσού ύψους 14.800 ευρώ.

Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών για αυτοαπασχόληση και ίδρυση πολύ μικρών επιχειρήσεων. Η υποστήριξη της αυτοαπασχόλησης και της επιχειρηματικότητας θα αφορά αποκλειστικά στους τομείς προτεραιότητας της RIS3 (Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

-Αγροδιατροφικός Τομέας.

-Τουρισμός.

-Υλικά και Κατασκευές.

-Ένδυση – Κλωστοϋφαντουργία.

-Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.

-Τεχνολογίες Ενέργειας.

-Τεχνολογίες Περιβάλλοντος.

-Μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα.

Ενισχύονται πολύ μικρές επιχειρήσεις, που συστήνονται από ανέργους με αντικείμενα συναφή με τους επιλέξιμους τομείς δραστηριότητας. Προϋπόθεση για την ενίσχυσή τους είναι η οργάνωση της δραστηριότητας τους σε αυτοτελείς επαγγελματικούς χώρους. Ως αυτοτελής επαγγελματικός χώρος ορίζεται ο χώρος που αποτελεί χωριστή ιδιοκτησία, διαθέτει δικές του παροχές κοινής ωφέλειας (π.χ. ηλεκτρισμού) και δεν χρησιμοποιείται με οποιοδήποτε τρόπο ως κατοικία (κύρια ή δευτερεύουσα).

Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ πραγματοποιείται μετά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis) κάνοντας χρήση του τυποποιημένου στο ΠΣΚΕ Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης. Το Έντυπο Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης, όπως και όλα τα συνοδευτικά έντυπα της πρόσκλησης και τις λεπτομέρειες της πρόσκλησης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τα βρουν στους παρακάτω δικτυακούς τόπους:

-www.pepkm.gr.

-www.efepae.gr.

-www.espa.gr.

-www.ependyseis.gr.

-www.kepa-anem.gr.

Σχολιάστε