My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εμπρός για ήσυχες και…

…ανθρώπινες δολοφονίες.

Του Στέλιου Κούλογλου.


Μία από τις μεταρρυθμιστικές καινοτομίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η φιλοσοφική αλλαγή της στάσης  απέναντι στο κακό: στην κορύφωση της πανδημίας, παραδείγματος χάριν, όταν οι άνθρωποι πέθαιναν αβοήθητοι έξω από τις ΜΕΘ τον Γενάρη- Φλεβάρη, η κυβέρνηση συνιστούσε ψυχραιμία, υποστήριζε ότι όλα πάνε καλά και διακήρυττε ότι διανύουμε «το τελευταίο μίλι».

Δεν έχει σημασία ότι από τότε πέρασαν 5 μήνες και το μίλι δεν λέει να τελειώσει. Το θέμα είναι να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής, Look At the bright of life, που θάλεγαν και οι Μόντι Πάιθονς. Ίδια τακτική για την οικονομία, το Oruc Reis και τα ελληνοτουρκικά ή τώρα με την εγκληματικότητα. Γνήσιος εκφραστής της νέας φιλοσοφίας, ο Άρης Πορτοσάλτε ξεδίπλωσε το όλο σκεπτικό, όταν ρωτήθηκε για τον κίνδυνο που διατρέχουν απλοί πολίτες στους πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας: « «Δόξα τω Θεώ δεν χτυπήθηκε κανείς. Αυτοί που έρχονται ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν».

Είναι σαν τα σαλούν στα γουέστερν, όταν έμπαινε ο καουμπόη και άρχιζε το πιστολίδι. Ο μπάρμαν κερνούσε σφηνάκια και ο πιανίστας συνέχιζε να παίζει. Κανένας λόγος ανησυχίας.

Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για κεντρική γραμμή από Μαξίμου μεριά, όπως την εξέφρασε και ο Σ. Κασιμάτης στη δεύτερη σελίδα των χθεσινών «Νέων »: «Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι δολοφονίες μεταξύ μαφιόζων είναι πλήγμα για την εικόνα μιας ευνομούμενης χώρας. Επομένως, επιβάλλεται η Αστυνομία να δράσει αμέσως και να δράσει αποτελεσματικά. Κατά τα λοιπά, όμως, δεν βλέπω κάτι το ενοχλητικό στα ξεκαθαρίσματα των λογαριασμών τους, εφόσον δεν την πληρώνουν αθώοι. Αρκεί οι μαφιόζοι να σέβονται τους κανόνες κοινής ησυχίας και να μην αναστατώνουν τους γείτονες… ».

Το βέβαιο είναι ότι για τον κ. Χρυσοχοϊδη ζορίζουν τα πράγματα, καθώς το Mega παρουσίασε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων δημοσκόπηση της Metron Analysis, στην οποία οι θετικές εντυπώσεις των πολιτών για το έργο της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του εγκλήματος, έχουν κατρακυλήσει στο 28%( από το 52% τον Σεπτέμβριο του ’19).

Τη μέτρηση σχολίασε η πολιτική αναλύτρια Μαριάννα Πυργιώτη, σημειώνοντας  ότι τα τελευταία συμβάντα «απασχολούν και τον πρωθυπουργό και το τιμ του Μαξίμου… Δεν αποκλείω αλλαγή Χρυσοχοΐδη γιατί υπάρχει πολιτικό κόστος. Ό,τι έχει κόστος δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται σαν κάτι ‘εντάξει θα το διορθώσουμε’, ο Μητσοτάκης το ξέρει καλά».

Εκτός πια αν, κάποιος αναλάβει να μεταφέρει στους εγκληματίες τους όρους των Νέων, για ήσυχες και ανθρώπινες δολοφονίες.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε