My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ελληνικέ λαέ μου συγνώμη!

Του Στέλιου Κούλογλου.


Μόνο την εβδομάδα που πέρασε, η κυβέρνηση έκανε, σύμφωνα με τις πρόχειρες σημειώσεις μου, τις παρακάτω ανδραγαθίες.

-Εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε εκπαιδευτικούς, αλλά ακόμη δεν υπάρχουν οδηγίες για το τι θα γίνει σε ανάλογη περίπτωση, όταν ανοίξουν τα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας, που όλο το καλοκαίρι δεν πήρε το παραμικρό μέτρο για την προστασία των μαθητών, παρουσίασε πανηγυρικά τα παγουρίνια που δώρισε εφοπλιστής.

-Έξι μέρες πριν, η ελληνική κυβέρνηση διέψευσε τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος έγραψε ότι Ελλάδα και Τουρκία «συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες». Όπως εξήγησε ο Στέλιος Πέτσας «η όλη συζήτηση αφορούσε ένα έγγραφο τεχνικού ενδιαφέροντος στο οποίο ζητήθηκε η αντίδραση και οι προτάσεις των πλευρών» και το οποίο «απέχει πολύ από το να χαρακτηριστεί ως συμφωνία για επανέναρξη διάλογου».

-Χθες, ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σε άρθρο του ότι με την Τουρκία «είχαμε καταλήξει σε έγγραφη συμφωνία».

-Στο δήμο Αθηναίων, ο ανιψιός του πρωθυπουργού προχώρησε στην πρόσληψη με διαδικασίες-εξπρές 366 ατόμων. Για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, δόθηκε χρονικό περιθώριο μιας μέρας!

-Μετά το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας που δεν μπορεί να κάνει πλέον τεστ κοροναϊού, και το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοίνωσε ότι δεν δέχεται άλλα δείγματα λόγω φόρτου εργασίας.

-Στα νοσοκομεία εστάλη η οδηγία να προσφεύγουν σε ιδιώτες, κάτι που κοστίζει εκατομμύρια την εβδομάδα. Στο έγγραφο που απέστειλε ο διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Παναγιώτης Στάθης, υποδεικνύεται προς τους διοικητές των νοσοκομείων να συνάψουν σύμβαση με ένα συγκεκριμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, όπου επιστημονικός υπεύθυνος είναι το προβεβλημένο μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και αναπληρωματικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

-Ο τελευταίος είχε γνωματεύσει, κόντρα στις διεθνείς πρακτικές και τις οδηγίες Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Unicef, ότι ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη δεν παίζει ρόλο στη διάδοση της πανδημίας, υποστηρίζοντας την πολιτική Κεραμέως. Αντίθετα με τις απόψεις Κεραμέως-Μαγιορκίνη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη Βουλή «θα ήταν επιθυμητά τα ολιγομελή τμήματα, δεν υπάρχει αμφιβολία, το ερώτημα είναι αν είναι εφικτά».

-Πρόσθεσε ότι «κάναμε λιγότερα τεστ και για αυτό παρουσιάζαμε λιγότερα κρούσματα» και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν κυρώσεις για τους μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα, ενώ η κ.Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα αποβάλλονται.

-Την επομένη, ο υφυπουργός κ. Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα σχολεία όσων μαθητών δεν φορούν μάσκα και θα παίρνουν απουσία». Είναι αυτό που λέει το ανέκδοτο με το ομαδικό σεξ: «να οργανωθούμε παιδιά».

-Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, για τις έρευνες του τουρκικού «Ορούτς Ρέις» στην Ανατολική Μεσόγειο, ο υπουργός κ. Βορίδης υποστήριξε ότι το τουρκικό ερευνητικό μαζί με τον τουρκικό στόλο «δηλώνει ότι θα παραβιάσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, αλλά δεν τα παραβιάζει». Μάλιστα, όπως ο ίδιος υποστήριξε, «προκλητικές προθέσεις από πλευράς Τουρκίας έχουμε, όμως, προκλητικές ενέργειες δεν έχουμε διαπιστώσει».

-Αλλά στο άρθρο του στο οποίο παραδέχθηκε τη μυστική συμφωνία, ο κ. Μητσοτάκης έγραφε ότι «ο Πρόεδρος Ερντογάν έστειλε το πολεμικό ναυτικό του για να στηρίξει μια προσπάθεια εξερεύνησης κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου στην οποία τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία διεκδικούν δικαιώματα και η οποία δεν έχει ακόμη οριοθετηθεί».

– Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ότι η αναγραφή της «διαγωγής» των μαθητών στα απολυτήρια παραβιάζει το συνταγματικό δικαίωμα προστασίας προσωπικών δεδομένων και πως η δήλωση των γονέων για την απαλλαγή από το μάθημα θρησκευτικών πρέπει να γίνεται με απλή επίκληση λόγων συνείδησης (κι όχι «θρησκευτικής» συνείδησης) όπως αναγράφει η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας. Παράλληλα εντόπισε αστοχίες, παρατυπίες και λάθη στη νομοθεσία του υπουργείου Παιδείας που αφορά την τηλεκπαίδευση.

-Το απόλυτο χάος στη Μόρια και κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη Λέσβο μετά την πυρκαγιά στον καταυλισμό και την εγκληματική αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις συνεχείς προειδοποιήσεις για τις ωρολογιακές βόμβες στα νησιά του Αιγαίου με τις προσφυγικές ροές. «Η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί αποτελεί ταυτόχρονα ζήτημα δημόσιας υγείας, ανθρωπισμού αλλά και εθνικής ασφάλειας », δήλωσε κατόπιν εορτής(και καταστροφής) ο κ. Μητσοτάκης.

– Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της χώρας, υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη από εκδότη, επειδή οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν διαφορετικά από αυτό που ήθελε ο εκδότης! Η συγνώμη ζητήθηκε επειδή καταψηφιστηκε η άρση της ασυλίας Πολάκη έπειτα από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. Ο υπουργός, αποκαλώντας τον εκδότη «Γιάννη μου», τού υποσχέθηκε πως αυτό το ειδεχθές φαινόμενο ανυπακοής «δεν θα επαναληφθεί». Δεν έγινε γνωστό αν ο εκδότης είχε τη γενναιοδωρία να δεχθεί τη συγνώμη ή θα ζητήσει από τον κ. Γεωργιάδη κάτι παραπάνω.

Αλήθεια, πως είναι δυνατόν αυτή η απίστευτη κομπανία ανίκανων, αυλοκολάκων, παπαδιών και διεφθαρμένων να κέρδισε τις εκλογές; Είναι η σειρά του ΣΥΡΙΖΑ, αφού μελετήσει τα λάθη του, να πει: Ελληνικέ λαέ μου συγνώμη, δεν θα επαναληφθεί.

Άρθρο στο tvxs.gr

Σχολιάστε