My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εκφράζει τον κόσμο του ΚΙΝΑΛ…

…η ψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη;

Της Ειρήνης Αγαθοπούλου.


Την περασμένη Πέμπτη ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις». Όπως ήταν αναμενόμενο, το νομοσχέδιο αυτό ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, αναμενόμενο, διότι και τα δύο αυτά κόμματα, εν έτει 2020, εκπροσωπούν την Ελλάδα της συντήρησης, του αυταρχισμού και του λαϊκισμού. Το παράδοξο και άκρως απογοητευτικό ήταν ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο στην ουσία ποινικοποιεί το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του διαδηλώνειν, ψηφίστηκε και από την πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ. Δύο γενναίες απουσίες υπήρξαν μόνο – του Γ. Παπανδρέου και του Χ. Καστανίδη – αλλά και πολλές διαμαρτυρίες από επιφανή στελέχη της παράταξης.

Είναι ιδιαίτερα λυπηρό για τον προοδευτικό κόσμο αυτής της χώρας να βλέπει την δημοκρατική παράταξη, με την Πρόεδρο και τους βουλευτές της, να γίνονται η ουρά της ΝΔ. Μιας ΝΔ που ακουμπά με άνεση στην άκρα δεξιά και που τη δεδομένη χρονική περίοδο προσπαθεί να σύρει μια ολόκληρη χώρα και όλο το πολιτικό σύστημα στον βούρκο που η ίδια έχει δημιουργήσει.

Την επιλογή αυτή της κ. Γεννηματά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δεν την άφησε αναπάντητη. Είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του στη Βουλή: «Στη ζωή και στην πολιτική υπάρχουν ορισμένες κορυφαίες στιγμές που κανείς καλείται να πάρει κορυφαίες στρατηγικές αποφάσεις, είτε το συνειδητοποιεί, είτε όχι. Εσείς το κάνατε ως αρχηγός του ΚΙΝΑΛ δύο φορές και σήμερα είναι μία τρίτη. Η πρώτη ήταν όταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έφερνε την απλή αναλογική και εσείς επιλέξατε ότι πέρα και έξω από κάθε λογική, πέρα και έξω από τη λογική του κομματικού σας στενού συμφέροντος και των πολιτικών σας αναφορών, να πείτε όχι και να δώσετε μαξιλάρι ασφαλείας στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Δεύτερη κρίσιμη στρατηγική επιλογή ήταν να πάτε απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών αν και ήσασταν η μόνη στην ηγεσία του κόμματος που διαφωνήσατε με τις απόψεις των συντρόφων σας. Πήγατε κόντρα στις ιδέες της προοδευτικής παράταξης και να στηρίξετε την δεξιά και την ακραία λαϊκιστική επιλογή της. Η Τρίτη επιλογή είναι τώρα, γιατί όχι μόνο αποφασίζετε να ψηφίσετε το νομοσχέδιο του Χρυσοχοΐδη και του κ. Μητσοτάκη, ένα νομοσχέδιο που βρίσκεται σε αντίθεση με τις δημοκρατικές ευαισθησίες του προοδευτικού χώρου, που συρρικνώνει τις συνταγματικές ελευθερίες, αλλά γιατί σε μια δύσκολη στιγμή για τον κ. Μητσοτάκη – αναφέρομαι στις εξελίξεις στην οικονομία, στις εξελίξεις που φέρνει η ύφεση στην κοινωνία, στη λίστα Πέτσα-Μητσοτάκη – επιλέγετε όχι απλά να κάνετε τον συνήγορο του κ. Μητσοτάκη, αλλά να υπερακοντίσετε σε επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της δεξιάς και να μιλάτε με μία πολύ βαριά γλώσσα για παρακράτος και διαπλοκή […] Ο καθείς και οι επιλογές του, ο καθείς άξιος των επιλογών και της μοίρας του».

Δυστυχώς, σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα, η κ. Γεννηματά και όσοι δεν αντέδρασαν στο νομοσχέδιο χουντικής έμπνευσης του κ. Χρυσοχοΐδη, αποφασίζουν να δώσουν χείρα βοηθείας στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Όλοι οι υπόλοιποι, στελέχη και μέλη του κόμματος οφείλουν και αυτοί να πάρουν θέση. Διότι όπως είπαμε, ο καθείς άξιος των επιλογών του και της μοίρας του και στην πολιτική οι επιλογές είναι και αναγκαίες, αλλά και ταυτοτικές.

Σχολιάστε