My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά

kilkis 1913-2013 logo*Στο πλαίσιο του “Κιλκίς 1913-2013”

Με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κινητοποίηση και ενεργό συμμετοχή των νέων στον εορτασμό για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, η Οργανωτική Επιτροπή «Κιλκίς 1913-2013» του Δήμου Κιλκίς έχει εντάξει στο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων πληθώρα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά και εφήβους. Μία από αυτές είναι και η δράση «Γνωρίζω την πόλη μου» που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς.

Πρόκειται για μια διαδραστική περιήγηση στο χώρο και στο χρόνο, κατά την οποία μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού μαθαίνουν την ιστορία και τις παραδόσεις της πόλης του Κιλκίς.

Η δράση, που πραγματοποιείται στον χώρο της Βιβλιοθήκης, είναι η εξής: Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες των 3 ατόμων και κάθονται στους υπολογιστές. Βλέποντας 11 σύγχρονες φωτογραφίες κτιρίων ή τοποθεσιών της πόλης, προσπαθούν να μαντέψουν ποια ακριβώς απεικονίζονται. Γράφουν ένα μικρό κείμενο (πληροφοριακό) κάτω από κάθε φωτογραφία που αναγνωρίζουν και αφού τελειώσουν, όλα μαζί πηγαίνουν στο παιδικό τμήμα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης. Εκεί, προσπαθούν να μαντέψουν σύγχρονες τοποθεσίες της πόλης, βλέποντας όμως φωτογραφίες αυτών από τις δεκαετίες του 1920, ‘30, ‘40. Μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται μια γνωριμία των παιδιών με ιστορικά κτίρια και γωνιές της πόλης, που ενώ τα βλέπουν στην καθημερινότητά τους δε γνωρίζουν την ιστορική τους προέλευση και σημασία.

Πέραν όμως των εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά, που ήδη λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατοντάχρονων της πόλης του Κιλκίς, η Οργανωτική Επιτροπή «Κιλκίς 1913-2013» με απώτερο σκοπό να εμπνεύσει και να κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων του τόπου, διοργανώνει και πληθώρα μαθητικών διαγωνισμών (ζωγραφικής, διηγήματος, φωτογραφίας, κ.ά.), σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Κιλκίς.

 

Σχολιάστε