My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

Ολοκληρώνεται η διαδικασία ένταξης των προσφυγοπαίδων στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα με τελευταίο βήμα την ίδρυση 29 Τάξεων Υποδοχής σε γυμνάσια και λύκεια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

Εξ` άλλου, λειτουργούν περισσότερες από 80 Τάξεις Υποδοχής σε δημοτικά σχολεία της Κ. Μακεδονίας, όπου φοιτούν προσφυγόπουλα που ζούνε σε διαμερίσματα του αστικού ιστού, ορισμένα παιδιά που προέρχονται από κέντρα φιλοξενίας και τέλος μαθητές από λοιπές ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Τον Δεκέμβριο ξεκίνησαν στην Κεντρική Μακεδονία να λειτουργούν 17 συνολικά Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, για τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε κέντρα φιλοξενίας και τα οποία εντάσσονται για πρώτη φορά στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα.

Τέλος, εκπαίδευση παρέχεται και στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, καθώς λειτουργούν εντός των οκτώ Κέντρων Φιλοξενίας της Κεντρικής Μακεδονίας παραρτήματα νηπιαγωγείων.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη σχολική χρονιά, το σχολικό έτος 2017-2018 βρίσκει περισσότερα προσφυγόπουλα ενταγμένα στον πρωινό κύκλο των σχολείων και λιγότερα στις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης,  γεγονός αποφασιστικό  για την πλήρη ένταξή τους στο Ελληνικό Εκπαιδευτικό σύστημα.

“Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει έμπρακτα την εκπαίδευση των προσφυγοπαίδων χωρίς διακρίσεις, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους τους μαθητές”, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σχολιάστε