My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

24ωρη, η υγειονομική κάλυψη

prosfyges-ygeiaΣύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), μετά την επιτόπια αυτοψία που διενήργησαν οι υπηρεσίες Υγείας στο νομό Κιλκίς αλλά και στα υπόλοιπα σημεία που έχουμε συγκέντρωση προσφύγων και μεταναστών, καθώς και μετά από την αποστολή των απαραίτητων στοιχείων, η κατάσταση στη περιοχή μας έχει ως εξής:

Ειδομένη

Εδώ δραστηριοποιούνται ΜΚΟ, οι οποίες καλύπτουν σε 24ωρη βάση την παροχή υγειονομικής φροντίδας, ενώ από χθες Πέμπτη δραστηριοποιούνται δυο Κινητές Μονάδες του ΚΕΕΛΠΝΟ, που παρέχουν σε 8ωρη βάση υγειονομική κάλυψη ενηλίκων και παίδων. Επίσης σε μόνιμη βάση υπάρχουν δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, για διακομιδές περιστατικών προς το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα εκφράστηκε η επιθυμία από μέλη των Ιατρικών Συλλόγων Κιλκίς και Θεσσαλονίκης να καλύψουν και απογευματινή βάρδια στις δυο κινητές Μονάδες  του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στην Ειδομένη, παρατηρείται κυρίως έλλειμμα συντονισμού των φορέων που παρέχουν υπηρεσίες, γεγονός που θα αντιμετωπιστεί με την τοποθέτηση Συντονιστή Πεδίου εκ μέρους του ΕΚΕΠΥ και την εκπόνηση προγράμματος βαρδιών σύμφωνα με τις διαθεσιμότητες όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Νέα Καβάλα

Εδώ έχουμε ένα οργανωμένο Κέντρο υπό επίβλεψη του Στρατού, ο οποίος έχει αναλάβει και την υγειονομική φροντίδα προσφύγων όλο το 24ωρο.

Χέρσο

Κι εδώ το Κέντρο είναι οργανωμένο από τον στρατό, με 24ωρη υγειονομική κάλυψη, ενώ δραστηριοποιούνται και εθελοντές γιατροί από το Κιλκίς. Ταυτόχρονα, ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς εξέφρασε επιθυμία να συνδράμει με κάποιες απογευματινές βάρδιες , παιδιατρικής κάλυψης.

 

Σχολιάστε