My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εκδήλωση για ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ σε Πολύκαστρο

vikepedia_F12305Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 10 χρόνια της Βικιπαίδειας στην ελληνική γλώσσα, η Ελληνική κοινότητα των εθελοντών με τη συνδρομή του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πολυκάστρου και Περιχώρων “Τα Σταυραδέρφια”, οργάνωσε το περασμένο Σάββατο στις 15 Δεκεμβρίου, συνάντηση στο αμφιθέατρο του Κέντρου Πληροφόρησης και Πολιτισμού του Δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο.

Η Βικιπαίδεια είναι η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που παρέχεται δωρεάν σε κάθε υπολογιστή μέσω του διαδικτύου. Χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα από πολλούς Έλληνες και ελληνόφωνους στο σπίτι και στο χώρο εργασίας παρέχοντας ελεύθερη γνώση για οποιοδήποτε θέμα μπορεί να ενδιαφέρεται ο καθένας, από επαγγελματικά θέματα, έως επιστημονικά, αλλά και θέματα ψυχαγωγίας. Έχει πλέον καταστεί ένα απαραίτητο εργαλείο στο γραφείο του κάθε Έλληνα μικρού ή μεγάλου και διαβάζεται 25 εκατομμύρια φορές το μήνα.

Η Βικιπαίδεια στα ελληνικά αποτελεί, όπως και η Wikipedia στα αγγλικά και σε πολλές άλλες γλώσσες, εγχείρημα του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος Wikimedia. Η σύνταξη των λημμάτων και η διαχείρισή της γίνεται εθελοντικά από χρήστες που συνεισφέρουν είτε τακτικά είτε περιστασιακά. Ο καθένας μπορεί να επεξεργαστεί και να συνεισφέρει στα υπάρχοντα λήμματα ή να δημιουργήσει και νέα.

Την εκδήλωση στο Πολύκαστρο χαιρέτισε από το Σαν Φρανσίσκο ο Asaf Bartov (Ασάφ Μπαρτώφ), Head of Global South Relationships (Επικεφαλής Σχέσεων Παγκόσμιας Νοτίου Περιοχής) του Wikimedia Foundation. Ακολούθησαν παρουσιάσεις συντακτών της Ελληνικής Βικιπαίδειας με σχετική θεματολογία. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με ερωτήσεις και διευκρινήσεις. Συζητήθηκε επίσης η διοργάνωση του Συνεδρίου της Βικιπαίδειας που θα λάβει χώρα στην Αθήνα την Άνοιξη του 2013. Η συνάντηση έκλεισε με υπόσχεση για τη διοργάνωσή της και τον επόμενο χρόνο. Παρόντες ήταν χρήστες της Βικιπαίδειας, εκπρόσωπος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πολυκάστρου και Περιχώρων “Τα Σταυραδέρφια” και κάτοικοι του Παλυκάστρου.
Οι εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, καθώς και ο χαιρετισμός του Επικεφαλής Σχέσεων Νοτίου Περιοχής, του Ιδρύματος Wikimedia έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα:

http://commons.wikimedia.org/wiki/Category:10_χρόνια_Βικιπαίδεια

Σχολιάστε