My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης

Μέσα σε ευφρόσυνο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 η εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου στο κέντρο εστίασης «Κτήμα των Ευχών» στο Κιλκίς. 

Ευσεβείς πιστοί μαζί με τους Ιερείς της ακριτικής Ιεράς Μητροπόλεως “πλημμύρισαν” την αίθουσα του Κέντρου στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ενότητας απέναντι στις δυσκολίες και στα προβλήματα που βιώνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας, δίνοντας παράλληλα δύναμη στον Επίσκοπο και στους Ιερείς καθώς και στα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων να συνεχίσουν το φιλανθρωπικό και ποιμαντικό τους έργο προς δόξαν Θεού και προς δόξαν του Λαού Του. Η πληθωρική συμμετοχή απέδειξε για άλλη μια φορά ότι οι πιστοί εμπιστεύονται την Εκκλησία και στηρίζουν ενεργά τις δράσεις της που ανακουφίζουν συνανθρώπους που δοκιμάζονται.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ο οποίος στο μεστό του λόγο τόνισε την αξία της ανθρωπιάς και της εκδήλωσης αλληλεγγύης πάντοτε με πίστη στον Τριαδικό Θεό που μας ενδυναμώνει και μας στηρίζει.

Ανέπτυξε τις δράσεις του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, τη λειτουργία των συσσιτιων, τις διανομές δεμάτων τροφίμων, την παροχή ρούχων, την καταβολή οικονομικών επιδομάτων, κ.α. ενώ παρέδωσε συμβολικά μία οικονομική επιταγή στην διευθύντρια του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς κα Γεωργία Κυρλαγκίτση προκειμένου να ενισχυθεί και εξοπλιστεί κατάλληλα το Εργαστήρι λογοθεραπείας για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ευχαρίστησε θερμά όλους και όλες που αγωνίζονται μέσα από τις Εκκλησιαστικές Επιτροπές και τα Φιλόπτωχα Ταμεία, συγχαίροντάς τους ολόψυχα για την προσπάθειά τους, ευχόμενος ο Θεός να τους δίδει δύναμη και υγεία ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι εκοπίασαν και εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε για ένατη συνεχόμενη χρονιά, προλόγισε ο Παν. Αρχιμ. Ευγένιος Ιωάννου, υπεύθυνος της διοργάνωσης της εκδήλωσης και την χαιρέτησαν θερμά ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Κυριακίδης. Στον χαιρετισμό τους οι εκπρόσωποι των Αρχών τόνισαν ότι η Εκκλησία έμπρακτα δείχνει το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τον άνθρωπο και τα προβλήματά του και οφείλουν όλοι, Φορείς και πιστοί, να στηρίζουν με κάθε τρόπο το πολυσχιδές έργο της. Παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς κ. Παύλος Θωμαίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κιλκίς κ.κ. Κατερίνα Ζιούτα, Γιάννης Χατζηαποστόλου, Θέμης Κοσμίδης και Κώστας Πουντζουκίδης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κιλκίς κ. Αθανάσιος Καριοφύλλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Καλλισθένη Πάκα και Χάρης Ξενιτίδης και η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Κατερίνα Φραγγίδου.

Το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων απέσπασαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Στενημαχιτών Κιλκίς ο “Άγιος Τρύφων”, με την Χοροδιδάσκαλο κα Δέσποινα Τσαγκάρη να παραλαμβάνει την ευχαριστήρια αναμνηστική πλακέτα από τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως π. Γεώργιο Παντελίδη και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Μεσημβρίας, με την Πρόεδρο του κα Μάλαμα Καλακάρη να παραλαμβάνει την αναμνηστική πλακέτα από τον Αρχ. Επίτροπο Αγίου Αθανασίου π. Θεόδωρο Κερεστετζή.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών “Πέτρος ο γλυκύς” με τον Πρόεδρο του κ. Χρήστο Κυριακίδη και έκλεισε με παραδοσιακή μουσική από το τοπικό καλλιτεχνικό συγκρότημα των κ.κ. Χάρη Ξενιτίδη και Γιάννη Θεοδωρίδη, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην Γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως.

Δελτίο τύπου από Μητρόπολη Κιλκίς

Σχολιάστε