My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Εικόνα ντροπής στην Ειδομένη”

Διαστάσεις παίρνει το θέμα της  κράτησης μεταναστών στην αυλή του τμήματος συνοριοφυλακής στην Ειδομένη, κάτω από άθλιες συνθήκες, οι οποίες εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία μεταναστών, αστυνομικών και κατοίκων του ακριτικού οικισμού.

agathopoulou-eiriniΤον χώρο κράτησης επισκέφτηκε χθες Τετάρτη η βουλευτής Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, η οποία διαπίστωσε από κοντά την τη σοβαρότητα του προβλήματος, μιλώντας με κρατούμενους, αστυνομικούς και κατοίκους, με στόχο ν` αναδείξει περαιτέρω το θέμα, ακόμα και με παρέμβαση στη Βουλή.

Με δήλωσή της στο ΚΙΛΚΙΣ24, η κ. Αγαθοπούλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό της για τις συνθήκες κράτησης των μεταναστών και την ανησυχία της για τους κινδύνους που αυτές συνεπάγονται για τη δημόσια υγεία.

“Στην Ειδομένη, που αποτελεί μια απ` τις πύλες της χώρας μας, υπάρχει μια εικόνα ντροπής, η οποία πρέπει άμεσα να πάψει να υφίσταται. Το θέμα της μετανάστευσης και της κράτησης μεταναστών να τεθεί επιτέλους στις διεθνείς του διαστάσεις, απαιτώντας την αλλαγή της γνωστής συνθήκης Δουβλίνο-2”, υπογράμμισε η κ. Αγαθοπούλου.

Σχολιάστε