My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ειδομένη: Να μείνει η συνοριοφυλακή

Κάτοικοι της Ειδομένης εκφράζουν με επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία την αντίθεσή τους στην μετακίνηση του τμήματος συνοριακής φύλαξης από τον οικισμό.

eidomeniΗ επιστολή:

«Αξιότιμοι κκ υπουργοί.

Εμείς οι κάτοικοι του ακριτικού χωριού της Ειδομένης που υπέμεινε, υπομένει και θα υπομένει απερίγραπτα προβλήματα λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος και της γεωγραφικής θέσης του, γίναμε αποδέκτες πληροφοριών ότι το ΤΣΦ Αξιουπόλεως το οποίο βρίσκεται πλησίον της πλατείας του χωριού μας, θα μεταφερθεί στο πρώην κτίριο του ΑΤ Ειδομένης (σιδηροδρομικός σταθμός).

Με την μετακίνηση αυτή, δυστυχώς, θα χαθεί και η τελευταία αχτίδα φωτός, που είχε απομείνει στο χωριό και στους λιγοστούς κατοίκους του. Η εν λόγω υπηρεσία επί της ουσίας θα μεταφερθεί εκτός κατοικημένης περιοχής, σε σημείο που οι ηλικιωμένοι κάτοικοι δεν θα έχουν πρόσβαση πεζή και η αμεσότητα της επικοινωνίας που υπήρχε έως τώρα θα χαθεί.

Μαζί με αυτή την αμεσότητα θα χαθεί και το αίσθημα ασφαλείας που νοιώθουν οι κάτοικοι σχεδόν δεκαετίες τώρα, καθόλη την διάρκεια του 24ωρου και ιδίως τα τελευταία χρόνια που η Ειδομένη έχει κατακλυσθεί από εκατοντάδες αλλοδαπών, που είτε την διασχίζουν είτε εγκαθίστανται εκεί σαν την περίπτωση του πρόχειρου καταυλισμού.

Ο αντίλογος δε του ότι θα υπάρχει αστυνομική παρουσία δεν μας επαρκεί ούτε στο ελάχιστο διότι άλλο το να έχεις το εν λόγω τμήμα σε απόσταση λίγων μέτρων με τους σκοπούς του και τον αξιωματικό υπηρεσίας και άλλο να περιμένεις να έρθει το περιπολικό.

Τα τελευταία χρόνια δε η παρουσία και μόνο της εν λόγω υπηρεσίας και το συνολικό της έργο στο οποίο εμείς οι ίδιοι γίναμε μάρτυρες, είναι τεράστιο και αδιαμφισβήτητο.

Εμείς οι κάτοικοι της Ειδομένης που κυριολεκτικώς έχουμε υπομείνει τα πάνδεινα, ζητούμε αυτό ως το ελάχιστο αντάλλαγμα και θεωρούμε υποχρέωσή σας, να μην μετακινήσετε το ΤΣΦ Αξιούπολης φέρνοντας έτσι τον φόβο και την ανασφάλεια όχι απλώς έξω από τις πόρτες μας αλλά και μέσα στα σπίτια μας.

Θεωρούμε αξιοσημείωτο, ότι μία τέτοια περίοδο έχει προταθεί κάτι ανάλογο, όταν μάλιστα δεν υπάρχει και κάποιο ορατό οικονομικό όφελος του κράτους, αφού απ’ όσο γνωρίζουμε το κτίριο είναι ιδιόκτητο και δεν επιβαρύνεται το Δημόσιο με κάποιο ενοίκιο».

Σχολιάστε