My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Ειδομένη: Επίκειται εκκένωση

eidomeni-003Δριμεία κριτική από Κυρίτση σε Τζιτζικώστα.

Σε διαρκή αναζήτηση κατάλληλων χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία προσφύγων, συνεχίζει να βρίσκεται η κυβέρνηση, προσανατολιζόμενη πλέον σε περιοχές της Θέρμης και της Ευκαρπίας αλλά και σε περιοχή μεταξύ Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, την ώρα που ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτση,ς δήλωνε ότι η εκκένωση της Ειδομένης είναι πλέον θέμα εβδομάδας ή εβδομάδων.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα για τη μεταφορά προσφύγων από τον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης στους νέους χώρους που δημιουργούνται, ο κ. Κυρίτσης δήλωσε πως «δεν είναι ζήτημα καν μήνα, αλλά εβδομάδας ή εβδομάδων να είναι έτοιμες όλες αυτές οι εγκαταστάσεις και να έχει μεταφερθεί εκεί ο κόσμος από την Ειδομένη».

Πρόσθεσε δε, ότι οι καθυστερήσεις που σημειώθηκαν για την αποσυμφόρηση της Ειδομένης, οφείλονται και στην έλλειψη πόρων.

Δριμεία κριτική σε Τζιτζικώστα

Ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού άσκησε σκληρή κριτική στον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για την αναφορά-καταγγελία που κατέθεσε στον εισαγγελέα για ποινικά κολάσιμες πράξεις και παραλείψεις στην Ειδομένη.

«Ο περιφερειάρχης προσπαθεί να δώσει μία στενή αστυνομική χροιά και αυτό, παρότι καταλαβαίνω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που πρέπει να έχει για την περιφέρειά του, αδικεί και το ζήτημα και τον ίδιο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Κυρίτσης αναγνώρισε ότι υπάρχει μεγάλο κόστος από το κλείσιμο της σιδηροδρομικής γραμμής και γι’ αυτό  έγιναν προσπάθειες να ανοίξει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το άνοιγμά της και η άρση της κατάστασης του προσωρινού καταυλισμού στην Ειδομένη είναι θέματα απολύτως αλληλένδετα, οπότε με τη μεταφορά του κόσμου από την Ειδομένη θα λυθεί και το ζήτημα.

Σχολιάστε