My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Εγγραφές σε Εσπερινό Λύκειο – Γυμνάσιο Κιλκίς

Απ` το Εσπερινό Γυμνάσιο και Εσπερινό Λύκειο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο κάλεσμα για εγγραφές:

Ενόψει των εγγραφών μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά καλούμε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου και δεν δύνανται να παρακολουθήσουν τα μαθήματα σε ημερήσια σχολεία, να εγγραφούν στα Εσπερινά σχολεία του Κιλκίς.
Σας ενημερώνουμε ότι:
– Το απολυτήριο των σχολείων είναι απολύτως ισότιμο με το απολυτήριο των πρωινών σχολείων.
-Το ωράριο είναι από τις 18:45 έως τις 22:10 για το Γυμνάσιο και μερικές ημέρες έως τις 22:45 για το Λύκειο.
-Τα έτη που απαιτούνται είναι 3 για το Γυμνάσιο και 4 για το Λύκειο (αφού η Α’ τάξη των πρωινών Λυκείων αντιστοιχεί σε δύο έτη για το Εσπερινό).
– Όσοι δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού μπορούν να δώσουν μία εξέταση σε Δημοτικό σχολείο που ορίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπεμβρίου, του Οκτωβρίου και κάποιων άλλων μηνών και σε περίπτωση επιτυχίας μπορούν να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο.
– Η πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τους απόφοιτους του Εσπερινού ΓΕΛ γίνεται με ευνοϊκούς όρους.
– Το δικαίωμα της εγγραφής στα εσπερινά σχολεία το έχουν πλέον, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας και οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που ασχολούνται με τα οικιακά.

Μία μικρή περιγραφήΤο Εσπερινό Γυμνάσιο λειτουργεί τα τελευταία 10 χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Η ζήτηση για εκπαίδευση είναι εντυπωσιακή! Η βελτίωση της υπάρχουσας εργασιακής κατάστασης, καθώς και η εύρεση καλύτερης εργασίας είναι οι σημαντικότεροι λόγοι απόφασης της συνέχισης των σπουδών στο Εσπερινό σχολείο. Κίνητρο, ωστόσο, μπορεί να θεωρηθεί και η απόκτηση περισσοτέρων γνώσεων για προσωπική ολοκλήρωση και ικανοποίηση ενός ονείρου, που για διάφορους λόγους διακόπηκε στα εφηβικά χρόνια.
Η γνώση δεν έχει ηλικία! Εγγράφονται και φοιτούν μαθητές από 14 έως 60 ετών.
To ωράριο λειτουργίας είναι από τις 18:45 έως τις 22:10. Τα έτη που απαιτούνται για την απόκτηση απολυτηρίου είναι 3. Το δικαίωμα της εγγραφής στα Εσπερινά Σχολεία το έχουν πλέον, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας και οι μητέρες με ανήλικα παιδιά που ασχολούνται με τα οικιακά. Όσοι δεν έχουν απολυτήριο Δημοτικού μπορούν μετά από εξέταση σε Δημοτικό Σχολείο που ορίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, του Οκτωβρίου και κάποιων άλλων μηνών να το αποκτήσουν και να εγγραφούν στο Εσπερινό Γυμνάσιο. Η απόκτηση του απολυτηρίου Γυμνασίου δίνει τη δυνατότητα εγγραφής στο Εσπερινό ΓΕΛ Κιλκίς (καθώς και σε οποιοδήποτε άλλο ΓΕΛ) και περαιτέρω σπουδών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Πού βρισκόμαστε; Το σχολείο μας στεγάζεται στο κτίριο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κιλκίς.
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τέρμα Παλαιά Σφαγεία ΤΚ 61100 Κιλκίς
Πληροφορίες:
Τηλ. : 23410 75314 FAX: 23410 75314
E-mail: mail@gym-esp-kilkis.kil.sch.gr

Σχολιάστε