My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Είμαστε όλοι Γάλλοι απ` τη Ναντ!

Να κάτι που πραγματικά αξίζει να διαδοθεί: Η Γαλλική εφημερίδα «Ουέστ Φράνς» δημοσιεύει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» για την έντονη επιθυμία των κατοίκων της Νάντης να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα.
 Η ιδέα άρχισε να φουντώνει από τον περασμένο Νοέμβριο με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών «Nantes est une Fete».
Μέσω του ιστολογίου «http://jesuisgrec.blogspot.com/» προωθείται η αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Το κείμενο, που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα, προκειμένου να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, τιτλοφορείται  «Eίμαι και εγώ Έλληνας».
Ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Νάντη, υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα! Χαρακτηριστικά αναφέρει σε ένα απόσπασμά του: «Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η σελίδα, που έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο, έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία, την Ουρουγουάη.
Ε, μετά απ` αυτό όλοι οι Έλληνες είμαστε …Γάλλοι απ` την Ναντ!
Σχολιάστε