My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Δώστε άμεσα λύση για την ΑΘΕ

Τη λήψη άμεσα μέτρων για την όσο το δυνατό πιο ασφαλή κατάσταση του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας ΑΘΕ στο τμήμα Πολύκαστρο – Χαλάστρα, καθώς και την έναρξη των έργων κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου στο εν λόγω τμήμα, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας.

Επίσης, με ψήφισμα που ενέκρινε σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη, το ΔΣ ζητά και την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πολύκαστρο για την κάλυψη του δρόμου.

Το ΔΣ όρισε τριμελή επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν η κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, καθώς και με τον τρόπο αντίδρασης που θα απαιτηθεί «για να εκφραστεί προς πάσα κατεύθυνση το δίκαιο αίτημα του Δήμου Παιονίας».

Η επιτροπή αποτελείται από το δήμαρχο Κ. Σιωνίδη, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων Γ. Αδαμόπουλο και τον δημοτικό σύμβουλο της μειοψηφίας Χρ. Γκουντενούδη.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε με 23 ψήφους, ενώ καταψήφισε ο Τ. Βασιλακάκης, έχει ως εξής:

 «Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παιονίας εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτηση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καταγγέλλει την απαράδεκτη κατάσταση του δρόμου ταχείας κυκλοφορίας ΑΘΕ στο τμήμα Πολύκαστρο – Χαλάστρα.

Παρότι έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως οι αρμόδιοι φορείς ήδη από το 2015 με αλλεπάλληλα έγγραφα και προφορικά διαβήματα και παραστάσεις από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία ενέργεια. Η έκθεση των επιθεωρητών ασφαλείας αναφέρει ότι το κομμάτι αυτό του δρόμου είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Επίσης εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής και της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Παιονίας ενώπιον του ΣΤΕ για την κατασκευή διοδίων, η οποία είχε κατατεθεί από την προηγούμενη διοίκηση, με το σκεπτικό ότι πρώτα θα πρέπει να ανακατασκευαστεί ο δρόμος και έπειτα να τοποθετηθούν διόδια, καθώς η λειτουργία τους θα πρέπει να είναι πάντοτε ανταποδοτική.

Η Παιονία εξακολουθεί να πληρώνει φόρο αίματος σε μία αμφίδρομη Εθνική οδό που κατασκευάστηκε πριν από 50 χρόνια και από την οποία σήμερα εξυπηρετείται το οδικό εμπόριο προς τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη και διέρχονται εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο.

Από τα συνεχή ατυχήματα που  γίνονται  στον δρόμο αυτό, με πρώτη κατά ποσοστό αιτία την είσοδο στο αντίθετο ρεύμα, έχουμε τα τελευταία χρόνια 48 νεκρούς και 150 τραυματίες. Αυτά δε τα στοιχεία  δεν αφορούν όλο το κομμάτι της διαδρομής Πολύκαστρο – Χαλάστρα αλλά μόνο το τμήμα  που ανήκει στην ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας Πολυκάστρου.

Μετά την κατασκευή νέου αυτοκινητόδρομου στο Πέταλο του Μαλιακού ο δρόμος    Πολύκαστρο – Χαλάστρα πήρε τα πρωτεία Πανελλαδικά σε θανατηφόρα  ατυχήματα.  

Το  ακριτικό Κιλκίς  πληρώνει πολύ ακριβά την αδιαφορία και προκλητική κωλυσιεργία των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών.

Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη καθυστέρηση και εμπαιγμό  των κατοίκων μας.

Ζητάμε  να παρθούν άμεσα μέτρα για την όσο το δυνατό πιο ασφαλή κατάσταση του υπάρχοντος δρόμου και ταυτόχρονα, να προχωρήσει η έναρξη των έργων κατασκευής κλειστού αυτοκινητόδρομου στο τμήμα Πολύκαστρο – Χαλάστρα. Ζητάμε επίσης την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Πολύκαστρο για την κάλυψη του τμήματος της ΑΘΕ  Εύζωνοι – Χαλάστρα.

Στην προσπάθεια αυτή ζητάμε τη στήριξη  όλων των πολιτικών  και  αυτοδιοικητικών φορέων   της ευρύτερης  περιοχής  προκειμένου   ενωμένοι να διεκδικήσουμε την μετατροπή του σημερινού «οδικού Αχέροντα» σε σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο».

Σχολιάστε