My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δώρισε βιβλία ποίησης στο 2ο Λύκειο

Tη Δευτέρα 29 Ιουνίου, η ψυχολόγος M.Sc. Έλλη Φρεγγίδου, πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς προσφέροντας βιβλία ποίησης αξίας 200 ευρώ προς τη βιβλιοθήκη του σχολείου. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από την τελευταία της βράβευση στον Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό “Κούρος Ευρωπού” της Καλλιτεχνικής Εταιρείας Κιλκίς “ΤΕΧΝΗ”.

freggidou-elliΔιαβάστε την επιστολή της, που έστειλε προς τον διευθυντή του 2ου Λυκείου, Αναστάσιο Χονδροματίδη:

“Στο 2ο λύκειο δε φοίτησα μόνο. Ήταν το πρώτο κτίριο που αντίκριζα ξεκινώντας την κάθε μου μέρα ως παιδί. Τα χαμηλά σπίτια της δεκαετίας του ’80, επέτρεπαν στα μεγάλα σχολεία της πόλης μας να ξεχωρίζουν και να δεσπόζουν στα Στενημαχίτικα. Οι εξωτερικοί τοίχοι της περίφραξής του, μεγαλοπρεπείς και δυσθεώρητοι, που αργότερα θεωρήθηκαν αντιαισθητικοί ή απλώς “αντιπαιδαγωγικοί”, κρατούσαν τους μαθητές προστατευμένους από τις έγνοιες των ενηλίκων και αφοσιωμένους στην εφηβεία τους.

Πέρασα δύσκολα και όμορφα μαζί. Η δική μου εφηβική παρόρμηση να αλλάξω τον κόσμο, οι προσδοκίες των γονιών, οι καθηγητικές νουθεσίες, η απροθυμία μου να μελετήσω τα ενδοσχολικά και να αφιερωθώ στα αναγνώσματα της ποίησης και της λογοτεχνίας, δεν είναι μονάχα μνήμες αλλά και εφόδια για την κάθε μου μέρα.

Με την προσφορά αυτών των βιβλίων δε σκέφτομαι ότι κάνω μια δωρεά. Νομίζω πως απλώς επιστρέφω κάτι που μου δόθηκε απλόχερα. Στο σχολείο μου και στους έφηβους μαθητές που είναι “ανήσυχοι” με κάθε τρόπο, για το καλό το δικό μας, τελικά.

Τους εύχομαι μια πορεία δημιουργική, με όποιον τρόπο αυτοί επιλέξουν. Το σχολείο αποτελεί μια βάση αλλά όχι τη μοναδική μας ευκαιρία να διακριθούμε και να απολαύσουμε τη ζωή. Ο κόσμος έξω από αυτά τα νοερά τείχη που τους περιβάλλουν είναι γεμάτος αγώνες, μα είναι και όμορφος πολύ και αξίζει να δώσουμε τις μάχες για εκείνον και για τον εαυτό μας.

Στο εκπαιδευτικό προσωπικό εύχομαι δύναμη. Ξέρω πως, παρά τις δυσκολίες, είναι ωραίο να ανήκεις σε μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται τους ίδιους φόβους και ανησυχίες. Όπως ξέρω πόσο μόχθο, ενέργεια, ματαίωση αλλά και χαρά έχει το άκουσμα της λέξης “δάσκαλε”.

Σχολιάστε