My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για το Μέγαρο

Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς χαιρετίζει ομόφωνα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς για την παραχώρηση του οικοπέδου των μύλων Σαμαρά στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ., με σκοπό την ανέγερση δικαστικού μεγάρου, “το οποίο αποτελεί πάγια ανάγκη της ίδιας της νομικής κοινότητας, αλλά και της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών του νομού μας”, όπως τονίζει.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΣ αναφέρονται και τα εξής:

Σε κάθε σύγχρονο κράτος δικαίου, όπως η χώρα μας, η δικαιοσύνη αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και του κοινωνικού βίου. Στο Κιλκίς, το αίτημα για εκσυγχρονισμό και ποιοτική αναβάθμιση της στέγασης της δικαιοσύνης, υπήρξε διαχρονικό.

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο τέλος του 2020. Χρειάστηκε ένας Υπουργός με ονοματεπώνυμο, ο Γεώργιος Γεωργαντάς, ένας δήμαρχος, ο Δημήτριος Κυριακίδης, ένας αντιδήμαρχος, ο Ιωάννης Χατζηαποστόλου, οι συνάδελφοι της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Κιλκίς Σοφία Δημαρέλου και Σταμάτιος Κανταρτζής, η συμβολαιογράφος Μαριάνθη Εμμανουηλίδου, η υποθηκοφύλακας Μάρθα Πλαστήρα, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της συμβολαιογραφικής διανομής για τη δημιουργία αυτοτελούς οικοπέδου, και όλα τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που υπερψήφισαν πλην μιας μεμονωμένης μειοψηφίας.

Ένα Υπουργείο Δικαιοσύνης με μία πολιτική ηγεσία έτοιμη να στηρίξει και να υποστηρίξει το έργο.

Χρειάστηκε, για πρώτη φορά, να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας, ουσιαστικά και όχι κατ’ επίφαση, για την επίτευξη του κοινού στόχου.

Πρόκειται για την πραγμάτωση ενός ονείρου και των ανεκπλήρωτων επιθυμιών όλων των δικηγόρων και των πολιτών του νομού Κιλκίς. Είναι βαθιά και στέρεη πεποίθησή μας ότι κινούμαστε στον ορθό δρόμο της προόδου και της εξέλιξης. Το δικαστικό μέγαρο δεν είναι πλέον ουτοπία όπως κάποτε. Δεν εξαντλείται πια σε ευχές ονειροπόλων δικηγόρων, όπως πριν από μερικά χρόνια. Δεν περιορίζεται μόνο σε λόγια υπευθύνων που αποδείχτηκαν αερολογίες.

Έχει ανθρώπους που το στηρίζουν και μοχθούν για την υλοποίησή του.

Δεν είναι εικονική πραγματικότητα αλλά χειροπιαστή.

Τώρα πλέον υπάρχει οικόπεδο και θα σταθούμε όλοι αρωγοί για τη ευδοκίμηση του αυτονόητου στόχου, ήτοι να αποκτήσει επιτέλους ο νομός Κιλκίς ένα αξιοπρεπές δικαστικό μέγαρο.

Σχολιάστε