My Twitter Feed

25 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

10 προσλήψεις για πυροπροστασία -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Δραστηριότητα της ΝΟΤΕΣΙΣ στη Κύπρο

IMGP4684Συνεχίζεται η δραστηριοποίησης της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης και δημοσίων σχέσεων «Μαρία Ν. Παρδάλη & συνεργάτες» στην Κύπρο, με την υλοποίηση για 3η συνεχόμενη φορά -μέσα σ’ ένα χρόνο- του αυτοχρηματοδοτούμενου προγράμματος για την «οικονομική διαχείριση των Ο.Τ.Α.».

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στην αίθουσα σεμιναρίων του ξενοδοχείου st. RAPHAEL, στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού και το παρακολούθησαν 21 Κοινοτικοί Γραμματείς & Επιθεωρητές Λογαριασμών Ο.Τ.Α. Εισηγητής του προγράμματος ήταν ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ.Νίκος Παρδάλης.

Το πρόγραμμα αποτελούσε τη συνέχεια του πετυχημένου προγράμματος που παρουσιάστηκε στην Λευκωσία, σε νέα επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη μορφή και αφορούσε όλο το φάσμα των διαδικασιών για την εύρυθμη οικονομική διαχείριση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δόθηκαν από τον εισηγητή συμβουλές επί των παρατηρήσεων του Γενικού Ελεγκτή, προτάθηκαν πρακτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την εναρμόνιση του θεσμικού, νομοθετικού και ελεγκτικού πλαισίου. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα πρότυπα ενιαία «σχέδια» προϋπολογισμού, απολογισμού, αναθεωρημένων λογαριασμών, το διπλογραφικό λογιστικό σύστημα, καθώς και οι μηχανογραφημένες καρτέλες δημοτών, προμηθευτών, εισπράξεων και πληρωμών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε σε θέματα διαφάνειας και δημοσιοποίησης των οικονομικών αποφάσεων και των λογαριασμών εσόδων-εξόδων. Αναλύθηκαν οι παράμετροι υπολογισμού των εσόδων και οι παράγοντες που καθορίζουν και επηρεάζουν τα έξοδα.

Ακολούθησε ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση στο πρότυπο λογιστικό πρόγραμμα για την ορθή διαχείριση του βιβλίου ταμείου, των τρεχούμενων τραπεζικών λογαριασμών, για την έκδοση των ενταλμάτων πληρωμής, για την τακτοποίηση και την αρχειοθέτηση των παραστατικών και παραδόθηκε σε κάθε εκπαιδευόμενο βιβλίο με αναλυτικές οδηγίες για την τήρηση των λογαριασμών εσόδων-εξόδων.

Δελτίο τύπου από ΝΟΤΕΣΙΣ

Σχολιάστε