My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δραγανίδης: Προτάσεις για Δήμο Παιονίας

Στα πλαίσια της κατάθεσης του Επιχειρησιακού Πρόγράμματος του Δήμου Παιονίας, ο επικεφαλής της ελλάσονος μειοψηφίας, Χρ. Δραγανίδης, κατέθεσε το εξής κείμενο με προτάσεις του συνδυασμού του:

“Το επιχειρησιακό σχέδιο αποτελεί την κορυφαία λειτουργία, προκειμένου να σχεδιαστεί ο στόχος, ο τρόπος και τα μέσα υλοποίησης της ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής το κάθε δήμου. Στην διαδικασία αυτή θεμελιώδη προϋπόθεση αποτελεί η πλατιά συμμετοχή προσώπων, φορέων και υπηρεσιών. Τον πρώτο λόγο έχουν οι πολίτες.
Σκοπός είναι η συγκέντρωση προτάσεων, η ιεράρχησή τους και ο σχεδιασμός των δράσεων και των έργων που απαιτούνται προκειμένου να συνταχθεί ένας οδηγός βιώσιμης ανάπτυξης, πάνω στον οποίο η σημερινή και οι επόμενες διοικήσεις του δήμου να προσαρμόσουν το πρόγραμμά τους στην περίοδο 2012-2014.
Συνεπώς, η διαδικασία αυτή δεν είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία αλλά  μία ουσιαστική λειτουργία προκειμένου να προσδιοριστούν τα κρίσιμα  ζητήματα ανάπτυξης για την βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από την κατανόηση των πλεονεκτημάτων αλλά και των μειονεκτημάτων της περιοχής και τον σχεδιασμό των προτεραιοτήτων και της στρατηγικής που χρειάζεται.
Για την οργάνωσης αυτής της διαδικασίας προτείναμε στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την σύσταση Συντονιστικής Ομάδας, με πρόεδρο σχετικό αντιδήμαρχο και μέλη επιστήμονες υπαλλήλους, αλλά και δημότες οι οποίοι να  έχουν εμπειρία και γνώση  του αντικειμένου.
Η Ομάδα αυτή θα προγραμματίσει συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες όπως επαγγελματικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, βιομηχανίας, εμπορίου, τουρισμού, αγροτοκτηνοτροφικοί, κοινωνικοί σύλλογοι, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις, τράπεζες, επιμελητήριο, νομικά πρόσωπα, αλλά και με πρόσωπα που διαθέτουν εμπειρία όπως τέως δήμαρχοι, βουλευτές, νομαρχιακοί σύμβουλοι, στελέχη ΔΕΚΟ, κ.λπ.
Παράλληλα, επιβάλλεται να υπάρξει σχεδιασμός προκειμένου οι δημότες να έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν προτάσεις και απόψεις, είτε γραπτώς -με την διανομή σχετικού ερωτηματολογίου, είτε ηλεκτρονικά
Η συγκέντρωση, η επεξεργασία και η ιεράρχηση των προτάσεων θα πρέπει να γίνει στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα πάρει και τις τελικές αποφάσεις.
Λυπούμαστε που στο τόσο σοβαρό αυτό θέμα η σημερινή διοίκηση του Δήμου έδειξε προχειρότητα. Συγκάλεσε απλώς την επιτροπή διαβούλευσης να συζητήσει πάνω στην καλή δουλειά που έγινε από επιστήμονες υπαλλήλους και συνεργάτες του δημάρχου και αφορούσε την παράθεση των στοιχείων της υφιστάμενης κατάστασης που υπάρχει στο δήμο, χωρίς όμως να δοθεί χρόνος στα μέλη της επιτροπής να ενημερωθούν και να οργανώσουν προτάσεις με τους φορείς που εκπροσωπούν,
Δεν υπήρξε το απαραίτητο ενδιαφέρον αλλά και αριθμός των παρισταμένων μελών δεν ήταν ο επιθυμητός για την σοβαρότητα του θέματος. Σ’ αυτό συντέλεσε και το γεγονός ότι η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης έχει να συνεδριάσει εδώ και έξη μήνες αφού  συγκαλέσθηκε μόνο μία φορά αμέσως μετά την ίδρυσής της και μόνον όταν ο νόμος απαιτεί την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος.
Η δημοτική μας παράταξη θα καταθέσει σύντομα γραπτώς  συγκεκριμένες προτάσεις για τη συκρότηση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Παιονίας 2012-14 και θα συμμετάσχει σε όλες τις διαβουλέυσεις που τυχόν οργανωθούν. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας προκειμένου να ανοιχτεί η διαδικασία διαβούλευσης. Ταυτόχρονα, παροτρύνουμε  όλους τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά με οποίο τρόπο επιθυμεί ο καθένας στη διαμόρφωση του τόσο σοβαρού αυτού εργαλείου ανάπτυξης της περιοχής μας.

Σχολιάστε