My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δραγανίδης: “Να πέσει φως στη ΔΕΥΑ Παιονίας”


Με δήλωσή του, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας, Χρήστος Δραγανίδης, ζητά “να πέσει φως στη ΔΕΥΑΠ”. Ασκώντας αυστηρή κριτική στον δήμαρχο, ΑΘ. Λαπόρδα, και μ` αφορμή την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου της εταιρείας, Θοδ. Αποσίδη, αναφέρει στη δήλωσή του τα εξής:  

“Στην τελευταία συνεδρίαση το Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν τα τελευταία γεγονότα στην ΔΕΥΑ Παιονίας. Στη συνεδρίαση αυτή ζητήσαμε να μη γίνει δεκτή η παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ. της εταιρείας Θ.Απουσίδη – που υποβλήθηκε μετά από απαίτηση του Δημάρχου – διότι θεωρήσαμε ότι δεν ήταν καθόλου επαρκείς οι εξηγήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος.

Πρέπει να δηλώσουμε ότι η συνεργασία μας με τον κ.Απουσίδη στα θέματα της αρμοδιότητάς του- παρά τις διαφορές απόψεων σε σοβαρά θέματα- ήταν θετική και ειλικρινής. Το έργο του οποίου ήταν ο περιορισμός των δαπανών λειτουργίας και η εκπόνηση μελετών- που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα– όπως η ύδρευση των πεδινών περιοχών του Δήμου από το Πάικο και οι επεκτάσεις δικτύων αποχέτευσης και βιολογικών καθαρισμών.

Ωστόσο επειδή οι παρεμβάσεις του Δημάρχου, προκάλεσαν παραιτήσεις και διοικητικό κενό τους τελευταίους μήνες, και αιωρούνται πολλά ερωτηματικά στην όλη πορεία της εταιρείας, ζητήσαμε στην ίδια συνεδρίαση

  1. αν έγινε έλεγχος των οικονομικών της εταιρείας από τον Δήμαρχο
  2. αν βεβαιώνει ο ίδιος ότι όλα είναι εντάξει, και
  3. να οριστεί ανεξάρτητη επιτροπή η οποία να εξετάσει τα οικονομικά της και να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο με ειδική έκθεση.

Σε όλα αυτά ο δήμαρχος δεν απάντησε ,με αποτέλεσμα να παραμένουν σκοτεινά σημεία ΄

Σεβόμενοι την αρχή της διαφάνειας, καλούμε τον Δήμαρχο και  δημοσίως, να απαντήσει στα ερωτήματα μας, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να ξεκαθαρίσει τα θέματα αυτά. Να ενημερωθούν οι δημότες τόσο για την πραγματική οικονομική θέση της εταιρείας, όσο και για την σωστή διαχείριση, για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία.  Σε αντίθετη περίπτωση επιβάλλεται να ζητήσουμε διαχειριστικό έλεγχο από αρμόδια όργανα.”

Σχολιάστε