My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Ενίσχυση φορέα για Πάικο

Δράσεις ενίσχυσης των πέντε Φορέων Διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, μεταξύ των οποίων και αυτός για Βόρα – Πάικο – Βέρμιο, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Για τον φορέα που αφορά και το Πάϊκο προβλέπεται ενίσχυση για δράσεις διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος και βιοποικιλότητας στις εποπτευόμενες περιοχές Natura. Αφορά δε στην υλοποίηση δράσεων για την προστασία και την διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών, των οικοτόπων και των ειδών χλωρίδας και πανίδας που εντάσσονται στην αρμοδιότητα του Φορέα.

Προβλέπεται καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των περιοχών Τζένα – Πίνοβο και Λίμνη Άγρα, της χλωρίδας και πανίδας για την οργάνωση της διαχείρισης των προστατευτέων περιοχών, ειδών και οικοτόπων.

Επίσης προβλέπεται ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τις περιοχές ευθύνης του Φορέα και ανάδειξη του φυσικού κάλλους και της περιβαλλοντικής σημασίας των περιοχών αυτών.

Περιλαμβάνει έντυπο υλικό, ολοκληρωμένη δικτυακή πύλη, λογισμικό προβολής (app), με την προμήθεια εξοπλισμού αναγκαίου για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης και του λογισμικού προβολής.

Σχολιάστε