My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Δράσεις για την Ημέρα Ατόμων με αναπηρία

Με  αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς και του Ομίλου Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ. Σάκη Παπαδόπουλου και κας Π. Κυριακίδου, γυμνάστηκαν, χόρεψαν και διασκέδασαν με τους μαθητές του συλλόγου Βηματίζω, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κυρίας Νάντιας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν βιωματικά με τους μαθητές του συλλόγου και να κατανοήσουν ότι τα άτομα με αναπηρία είναι αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας μας. Οι πιθανές διακρίσεις και οι αποκλεισμοί των ατόμων με αναπηρία, επομένως, δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία, η οποία οφείλει να δομείται βάσει των αρχών της συμπερίληψης και στο πλαίσιο της σχολικής πραγματικότητας. Στο τέλος της δράσης, μαθητές του σχολείου προσέφεραν κεράσματα και  χριστουγεννιάτικα δωράκια στα παιδιά του Βηματίζω και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ακόμη κοινή, ευχάριστη, γυμναστική εμπειρία!

Η παραπάνω δράση, είναι η απόληξη προηγούμενων δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Ομίλου Διά Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Π. Κυριακίδου. Στις δράσεις αυτές εντάσσεται και η διαδικτυακή ομιλία της αθλήτριας κολύμβησης, Χρυσούλας Αντωνιάδου.  Η κυρία Αντωνιάδου μίλησε στους μαθητές του ομίλου για τη ζωή της, για τις δυσκολίες που βίωσε και βιώνει στην καθημερινότητά της, για τις καθημερινές της επιτυχίες επαγγελματικά, για τις πνευματικές της κατακτήσεις, αφού είναι κάτοχος δύο πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων και υλοποιεί έμπρακτα το ιδανικό της Διά Βίου μάθησης, για το αξιόλογο έργο της ως δασκάλας ατόμων με αναπηρία. Η κυρία Αντωνιάδου, συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς του 2012 και 2016, εμπειρία που περιέγραψε με θέρμη και ενθουσιασμό στα παιδιά του ομίλου. Το σημαντικότερο μήνυμα και συμβουλή της κυρίας Αντωνιάδου  προς τους μαθητές του ομίλου ήταν να μην τα παρατούν σε καμία δυσκολία και να μάχονται προκειμένου να κατακτούν τους στόχους τους, όσο ακατόρθωτοι και αν φαντάζουν αυτοί.

Σχολιάστε