My Twitter Feed

24 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Είδε και τον βασιλιά της Ισπανίας -

Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο υφυπουργός ΜΑΘ στο Δημαρχείο Κιλκίς -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σύνδεση τουρισμού και προϊόντων -

Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δοϊράνη: “Λίφτινγκ” στα σύνορα

doirani_2_1240_400Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Συνοριακό Σταθμό της Δοϊράνης πραγματοποιήθηκε το Τελικό Συνέδριο του Έργου Border.In – Βελτίωση των Συνοριακών Σταθμών, μεταξύ Ελλάδας και Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, που αποτελεί συνεργασία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης και της Διεύθυνσης Τελωνείων της Π.Γ.Δ.Μ.

Στο συνέδριο παρουσιάσθηκαν οι εργασίες που έγιναν στους συνοριακούς σταθμούς της Δοϊράνης και της Bogorodica και τα τελικά αποτελέσματα του έργου, τα οποία αναμένεται να συμβάλλουν καθοριστικά στην ενίσχυση της ασφάλειας και της οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

doirani_1_1240_400 (1)Στην προσφώνησή του ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, Νικήτας Φραγκισκάκης, τόνισε το ρόλο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως υπεύθυνη για την οργάνωση και λειτουργία σχεδόν όλων των χερσαίων τελωνειακών σταθμών της χώρας μας, ενώ η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, τόνισε το σημαντικό ρόλο που διατελούν τα τελωνεία και οι συνοριακοί σταθμοί στην οικονομία αλλά και στην ασφάλεια της χώρας.

Στη συνέχεια, το στέλεχος του Υπουργείου Εσωτερικών, Αντώνιος Καρβούνης, παρουσίασε τα Ανταγωνιστικά Προγράμματα 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ το στέλεχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ηλίας Θεοδωρίδης, παρουσίασε το έργο «Border.In» και τα σημαντικά οφέλη που προέκυψαν από την υλοποίησή του.

bogorodica_2_1240_400Τέλος η αν. προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικού Ελέγχου της Αποκεντρωμένης Διοίκηση, Χρυσάνθη Καριπίδου, παρουσίασε με λεπτομέρεια τις τεχνικές εργασίες του έργου στο Συνοριακό Σταθμό της Δοϊράνης, ο διευθυντής Υποκαταστήματος Β. Ελλάδος της SCAN A.B.E.E., Νίκος Παυλίδης, τη χρήση και τις λειτουργίες του εξοπλισμού του Συνοριακού Σταθμού Δοϊράνης και από την πλευρά του διακρατικού εταίρου, ο Ilija Janoski από τη Διεύθυνση Τελωνείων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, παρουσίασε τις εργασίες που έγιναν στο Συνοριακό Σταθμό της Bogorodica.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση και παρουσίαση των έργων και των βελτιώσεων στο Συνοριακό Σταθμό της Δοϊράνης, καθώς και των νέων συστημάτων, τα οποία βρίσκονται ήδη σε παραγωγική λειτουργία.

Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα IPA Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα- Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013». Περισσότερες πληροφορίες για το έργο και την πορεία του μπορεί να βρει κανείς στη διεύθυνση www.borderin.eu.

Σχολιάστε