My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Διμέτωπη επίθεση Κουτσούμπα

(Βίντεο) «Να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση» ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία που εκφώνησε τη Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου.

Με το σύνθημα “εμπρός για εκλογή κομμουνιστή βουλευτή στο Κιλκίς”, στη συγκέντρωση παρουσιάστηκαν και οι υποψήφιοι-ες του κόμματος στο νομό μας, οι οποίοι είναι οι: Σταυρούλα Νικολαΐδου, Ηλίας Σμυδάκης – Χαμουρούδης, Μέμα Τεμεκενίδου και Κώστας Τσαουσίδης.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ εξαπολύοντας μια διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ,  τόνισε ότι η αυτονόητη προσδοκία εργαζομένων και λαού για αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα «δεν μπορεί κάθε φορά να σκοντάφτει σε ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς».

Πρόσθεσε δε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «με μοιρασμένους ρόλους» επιδιώκουν «να διαμορφώσουν συνθήκες εκφυλισμού και αποπροσανατολισμού για να κρύψουν ότι στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα σε βάρος του λαού, συμφωνούν».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «το πραγματικό δίλημμα που αναδεικνύεται και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, είναι να μην είναι δυνατή η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, αλλά να είναι δυνατός ο λαός και το κίνημά του».

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «η επόμενη κυβέρνηση, είτε της ΝΔ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, με μπαλαντέρ το πρόθυμο ΠΑΣΟΚ, θα είναι από χέρι αντιλαϊκή».

Επικαλούμενος παραδείγματα της μεγάλης επιδείνωσης της θέσης, της ζωής συνολικά, των εργαζομένων, των βιοπαλαιστών αγροτών και των αυτοαπασχολουμένων της περιοχής, ανέφερε ότι τα παραδείγματα αυτά «είναι απόδειξη πως οι εργαζόμενοι, είτε σε ανάπτυξη είτε σε κρίση, πληρώνουν τα σπασμένα».

Είπε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ζητήσει από το λαό να κάνει κι άλλο υπομονή και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «με νεοδημοκρατικά ή συριζαίϊκα pass και επιδόματα δεν μπορεί να ζήσει η λαϊκή οικογένεια».

Σημείωσε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ότι «μαθαίνουμε πως οι Αμερικανοί ετοιμάζουν ‘απόβαση’ στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία το επόμενο διάστημα» με στόχο την αναβάθμιση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στην περιοχή.

Ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η συμμετοχή, η στήριξη ακόμα και η όποια ανοχή του ΚΚΕ απέναντι σε μια τέτοια αστική κυβέρνηση, δεν θα συμβάλει, ούτε στο ελάχιστο για να ανακουφιστεί πραγματικά ο λαός μας» και πρόσθεσε:

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, και καταθέτει στο λαό τις θέσεις και το πρόγραμμα εξουσίας και διακυβέρνησης του «με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες, που φωτίζει ότι υπάρχει διέξοδος για το λαό σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου».

 «Γι’ αυτό τον λόγο και μπορεί να πρωτοστατήσει σε μια μεγάλη εργατική – λαϊκή αντεπίθεση που αφορά τόσο το σήμερα, τα άμεσα και επείγοντα προβλήματα του λαού, όσο κυρίως την προοπτική, με στόχο μια πραγματική λαϊκή νίκη και ανατροπή, με τον λαό πρωταγωνιστή και το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

Δείτε βίντεο της GnomiWebTV από τη συγκέντρωση:

Σχολιάστε