My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δικηγόροι Κιλκίς κατά μνημονίου

Με ανακοίνωσή του, ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ καταφέρεται εναντίον των νέων ρυθμίσεων που προβλέπει το μνημόνιο-3 και αφορούν τον κλάδο. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

“Μετά την επιβολή Φ.Π.Α. 23% στις δικηγορικές υπηρεσίες, την αλματώδη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την επιβολή τέλους επιτηδεύματος, την αύξηση του κόστους του μεγαρόσημου κατά 500%, την αύξηση των παραβόλων υπέρ του δημοσίου για την άσκηση ενδίκων μέσων (μηνύσεις, εφέσεις κλπ) και πλήθους άλλων αντισυνταγματικών νομοθετημάτων, ψηφίστηκε στις 7-11-2012 το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015», το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν πλήθος ζητημάτων που πλήττουν στο σύνολό τους την ελληνική κοινωνία, ειδικά τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, τα οποία ουσιαστικά πλέον τα θέτουν στο κοινωνικό περιθώριο. Απεναντίας, όπως πάντα, αφήνουν στο απυρόβλητο την οικονομική και πολιτική ελίτ της χώρας μας, η οποία είναι και η κύρια υπεύθυνη για το κατάντημα της Ελλάδος, η οποία έγινε ένα Κράτος που αναζητά εναγωνίως τη «δόση» του για να επιβιώσει.

Η εισαγωγή προς ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, κανέναν δεν πείθει. Πρόκειται περί αντικοινοβουλευτικής μεθόδευσης η οποία ακυρώνει ουσιαστικά την νομοθετική λειτουργία της Βουλής και υποβιβάζει τους βουλευτές στο επίπεδο των εντολοδόχων εξωθεσμικών συμφερόντων.

Στο πολυνομοσχέδιο προβλέπονται, αναφορικά με το χώρο της Δικαιοσύνης, αύξηση του ποσοστού προσαύξησης των χρηματικών ποινών σε 110% με πράξη της διοίκησης κατά παράβαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, ο διπλασιασμός του δικαστικού ενσήμου, που πληρώνει ο πολίτης ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το κόστος προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά τρόπο ώστε η πρόσβαση στη δικαιοσύνη να λειτουργεί αποτρεπτικά στη σκέψη του μέσου πολίτη κάνοντάς την είδος πολυτελείας και μονοπώλιο των πλουσίων.

Όλα κινούνται στη βάση μιας αδίστακτης εισπρακτικής λογικής, δεδομένου ότι αυξάνεται το όριο μετατροπής των ποινών στα πέντε έτη κατά τρόπο επικίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια, αφού δράστες τέλεσης σοβαρών αδικημάτων θα καταβάλουν την μετατραπείσα ποινή και θα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Δηλαδή η συντεταγμένη πολιτεία παρακινεί:

ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΤΕ, ΠΛΗΡΩΣΤΕ, ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ

ΦΤΩΧΟΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΞΩ

Πρόκειται για καθαρά λογιστική-εισπρακτική προσέγγιση του σωφρονιστικού δικαίου της χώρας που υποκινείται από γνωστούς κύκλους εγχωρίων συμφερόντων, τραπεζών και μεγαλοεταιριών με επίσπευση του Υπουργείου Οικονομικών.

Είναι προφανές λοιπόν ότι τα θεσπισθέντα μέτρα αυτά δεν επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης ούτε συμβάλλουν στη δίκαιη δίκη αλλά τελικά κατατείνουν στον να μην υπάρχει καν δίκη, αφού έχουν μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα και ωφελούν μόνο τους πλούσιους συμπολίτες μας, γιατί στο εξής μόνο αυτοί μπορούν να προσφύγουν με ευχέρεια στη δικαιοσύνη.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ

Το γεγονός αυτό συνιστά έλλειμμα Δημοκρατίας και είναι ευθέως αντισυνταγματικό αφού περιορίζει και καταργεί στην πράξη το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του πολίτη για παροχή έννομης προστασίας ενώ αποδομεί το κράτος δικαίου αλλά και τον κοινωνικό ιστό, αφού είναι βέβαιο ότι οι πολίτες θα οδηγηθούν είτε στην υποταγή είτε στην αυτοδικία.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην προχθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Η ψήφιση τέτοιων διατάξεων αναδεικνύει την αδιαφορία του κράτους για τη δεινή οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κιλκίς, πιστός στο θεσμικό του ρόλο, θα συνεχίσει να μάχεται ενάντια στην εφαρμογή εισπρακτικών και μόνο διατάξεων που δυσχεραίνουν την οικονομική κατάσταση των συμπολιτών μας αλλά και των μαχόμενων δικηγόρων στις καθημερινές συναλλαγές στα δικαστήρια.”

Σχόλια
One Response to “Δικηγόροι Κιλκίς κατά μνημονίου”
  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Ο συνάδελφός σας Βουλευτής Κιλκίς, φαίνεται έχει άλλη γνώμη. Όλα καλά λέει κι όλοι μπράβο του λένε!
    Έτσι είναι; του είπατε μπράβο γι’ αυτά που ψήφισε;

Σχολιάστε