My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διάψευση Τσιτουρίδη για τα αναδρομικά

Διαψεύδει ο Σ. Τσιτουρίδης ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των 110 πρώην βουλευτών, που ζητούν αναδρομικά (και με το νόμιμο τόκο) διαφορές αποδοχών, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του υπογραμμίζει τα εξής:

“Με έκπληξη είδα το όνομά μου να περιλαμβάνεται σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Μάρτιο του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από την Βουλή των Ελλήνων. Συνεπώς οι όποιες διαρροές με ονόματα βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά δεν με αφορούν. Εις ότι φορά ειδικότερα την θέση μου για την όποια αποζημίωση και για τα όποια προνόμια πρέπει να απολαμβάνουν τα μέλη του εθνικού κοινοβουλίου, έχω καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για έναν ορθολογικό επανακαθορισμό τους προς τα κάτω, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.”

Οι πρώτες αγωγές, με τις οποίες διεκδικούνται συνολικά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, έχουν ήδη κατατεθεί και αναμένεται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών. Οι πρώην βουλευτές έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν αυτά τα χρήματα, όμως όταν πριν από λίγο καιρό αποκαλύφθηκε στη Βουλή η αξίωσή τους, πολλοί είχαν σπεύσει να δηλώσουν την αντίθεσή τους.

Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια είναι και ηχηρά ονόματα όπως οι ‘Ακης Τσοχατζόπουλος, Τάσος Μαντέλης, Γ. Ανωμερίτης, Γ. Δρυς, Ελισάβετ Παπαζώη, Πέτρ. Δούκας, Ελ. Ζαγορίτης,  Θ. Κασίμης κ.ά. Από τους 110, οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και οι 52 του ΠΑΣΟΚ .Το ακριβές ποσό που ζητούν οι πρώην βουλευτές δεν μπορεί να προσδιοριστεί, καθώς οι διεκδικήσεις κυμαίνονται ανάλογα με τα χρόνια που διετέλεσε ο κάθε ένας.

Σχολιάστε