My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Διεθνής εκπαιδευτική συνάντηση στο Κιλκίς

sxoleio

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΟΝΓΑ) ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ θα φιλοξενήσει στις αρχές του Μάρτη, την εκπαιδευτική ομάδα του ευρωπαϊκού προγράμματος GRUNDTVIGLearning Partnerships στο οποίο συμμετέχει ως φορέας εταίρος.

Έτσι στο πλαισιο του προγράμματος με τίτλο «Συνεργασία για την Προαγωγή της Μάθησης μεταξύ των Γενεών» θα υλοποιηθεί η 2η Εκπαιδευτική Συνάντηση στο Κιλκίς με συμμετοχή 14 μελών  των συμμετεχόντων χωρών, (Κύπρος, Γαλλία, Ρουμανία και Ισπανία).

Η εκπαιδευτική συνάντηση θα διαρκέσει 4 ημέρες και θα αναπτυχθούν  τόσο θέματα που αφορούν στη «Διαγενεακή Μάθηση και Επικοινωνία» και  στις δράσεις που,  με σκοπό την προώθηση της ιδέας αυτής, υλοποίησε ο κάθε εταίρος φορέας μέχρι σήμερα- αλλά  θα δρομολογηθούν και οι περαιτέρω ενέργειες και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υλοποιηθούν στη διάρκεια του Σχεδίου. Επίσης θα γίνει αναφορά σε σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές επισκέψεις καθώς και δραστηριότητες  με τη συμμετοχή παιδιών, γονέων, ατόμων μεγάλης ηλικίας και μελών/εκπαιδευτών του ΟΠΟΝΓΑ.  Σκοπός των δραστηριοτήτων είναι αφενός να έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες, να αποκτήσουν νέες ιδέες, να γνωρίσουν την αξία της διακρατικής συνεργασίας και αφετέρου να γνωρίσουν οι φιλοξενούμενοι  την πόλη και τη γύρω περιοχή, την ελληνική  παράδοση και  κουλτούρα αλλά και τα τοπικά προϊόντα. Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Επιμορφωτικής Κιλκίς.

            Το ανωτέρω πρόγραμμα υποβλήθηκε και εγκρίθηκε επί προεδρίας του κου Αναστάσιου Αμανατίδη και συνεχίζεται επιτυχώς με τη νέα Πρόεδρο του ΟΠΟΝΓΑ κα Μαρία Τσιραμπίδου. Ο ΟΠΟΝΓΑ πρόκειται να συνεχίσει την υλοποίηση ανάλογων δραστηριοτήτων με σκοπό την μάθηση αλλά και την ενεργή συμμετοχή όλων των γενεών, καθώς τα μέλη του επιθυμούν να προσφέρουν τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον πολιτισμό και την ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων των κατοίκων του Κιλκίς.

            Η επόμενη εκπαιδευτική συνάντηση που θα ακολουθήσει σύμφωνα με το πρόγραμμα του Σχεδίου, πρόκειται να γίνει αρχές του καλοκαιριού στην Γαλλία.

Σχολιάστε