My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διασταύρωσαν πάλι τα ξίφη τους

Νέα σκληρή κόντρα ανάμεσα στον τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ Γιώργο Γεωργαντά και την αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη είχαμε χθες Τετάρτη μετά από συνέντευξη τύπου του βουλευτή Κιλκίς.

DΣύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν και πήραν παρανόμως από το ΑΣΕΠ τους φακέλους των συνυποψηφίων τους. Όσο για την κ. Γεροβασίλη, στην απάντησή της τόνισε ότι η ΝΔ ομολόγησε: πως θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία.

Η δήλωση Γεωργαντά

«Έμελλε να το δούμε και αυτό: Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και μήνες επιδιώκουν με φωτογραφικό τρόπο να διορίσουν τα δικά τους παιδιά ως γραμματείς και της επόμενης κυβέρνησης, ζήτησαν και πήραν παρανόμως από το ΑΣΕΠ τους φακέλους των συνυποψηφίων τους.

Η Νέα Δημοκρατία έχει στα χέρια της τις αποδείξεις της παρανομίας. Καλούμε την αρμόδια υπουργό, κυρία Όλγα Γεροβασίλη να πάψει να κρύβεται και να καταργήσει μόνη της αυτήν τη διαδικασία-παρωδία».

Δείτε τη δήλωση:

Η απάντηση Γεροβασίλη

«Επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε: Θέλει κομματικούς διορισμούς και καμία αξιοκρατική διαδικασία» τονίζει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε δήλωσή της με αφορμή συνέντευξη Τύπου του κ. Γεωργαντά για τη διαδικασία επιλογής διοικητικών γραμματέων των υπουργείων.

Η ίδια, κάνοντας λόγο για επιλογή των επιτελικών στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης με τρόπο αντικειμενικό και αξιοκρατικό, υπογραμμίζει:

«Βασικό στοιχείο της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας της κυβέρνησης αποτελεί η αποκομματικοποίηση της δημοσίας διοίκησης. Μετά από 5 μήνες συστηματικής υπονόμευσης της μεταρρύθμισης αυτής από την αξιωματική αντιπολίτευση (μέσω ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών και κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων), σήμερα επιτέλους η ΝΔ ομολόγησε επισήμως τη θέση της: «Αποκομματικοποίηση δεν είναι η μετατροπή θέσεων με πολιτικό χαρακτήρα σε διοικητικές».

Η ΝΔ δεν θέλει οι μέχρι πρότινος κομματικές της τοποθετήσεις να αντικατασταθούν από αξιοκρατική διαδικασία επιλογής. Για τη Νέα Δημοκρατία, αποκομματικοποίηση σημαίνει «διορισμούς σε θέσεις γενικών γραμματέων αποκλειστικά πολιτευτών και κομματικών στελεχών, στελέχωση της δημόσιας διοίκησης με εγγεγραμμένους στο Μητρώο Στελεχών της ΝΔ και μόνο, τοποθετήσεις φίλων, συγγενών και αφισοκολλητών σε υψηλές θέσεις ευθύνης, χωρίς διαδικασίες και μετά τα μεσάνυχτα και καρατομήσεις επιτελικών στελεχών, χωρίς καμία απολύτως αιτία πλην της κομματικής ταυτότητας.

Η ΝΔ δε διστάζει μάλιστα να ψέξει και τους ίδιους τους θεσμούς, γιατί υποστηρίζουν την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης. Μάλλον, διεθνώς δεν ορίζεται η αποκομματικοποίηση, όπως την εννοεί η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης…».

Σχολιάστε