My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Ξανθός: Σπάνε τη κοινωνική συνοχή

Το φλέγον θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας ήταν ένα απ` αυτά που κυριάρχησαν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρώην υπουργού και νυν τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέα Ξανθού, στο νομό Κιλκίς.

“Η αναστολή εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς και ταυτόχρονα η συνολικά συντηρητική αντιμετώπιση της κυβέρνησης στον χώρο της υγείας αποτελούν επιλογές, που υπονομεύουν εν τέλει τη δημόσια υγεία”, τόνισε ο κ. Ξανθός, ο οποίος ωστόσο υπογράμμισε στη συζήτηση που είχε με το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς ότι ο εμβολιασμός αποτελεί ηθική και επαγγελματική υποχρέωση των υγειονομικών.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου ο πρώην υπουργός επισκέφτηκε τις δομές υγείας και είχε συναντήσεις με τον Ιατρικό και Φαρμακευτικό συλλόγους, συνοδευόμενος από τη βουλεύτρια και αναπληρώτρια τομεάρχισσα δικαιοσύνης, Ειρ. Αγαθοπούλου και και από μέλη της ΝΕ Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στα εμβολιαστικά κέντρα, που επισκέφτηκε, διαπίστωσε ότι “η εικόνα του ΕΣΥ φανερώνει την πίεση και τις πληγές που αφήνει πίσω της η τιμωρητική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής”.

Τόνισε δε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην καλή επιδημιολογική επιτήρηση, στην κοινοτική παρέμβαση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και στην προνοσοκομειακή διαχείριση.

“Οι ιδεοληψίες της ΝΔ υπονομεύουν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή. Η πανδημία αρχίζει και στερεύει ως δικαιολογία, για να καλύψει η κυβέρνηση τις αδυναμίες και τις αποτυχίες που προκλήθηκαν από τις συνειδητές επιλογές της και η στιγμή που οι ευθύνες δεν θα μπορούν να μείνουν άλλο αναπάντητες δεν αργεί να έρθει”, ΄υπογράμμισε ο κ. Ξανθός.

Σχολιάστε