My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Διαμαρτυρια αγροτων στην ΑΤΕ

Αγρότες του νομού πραγματοποίσαν χθες Παρασκευή συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, στο Κιλκίς. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε η ΠΑΣΥ, η αγροτική συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΚΚΕ.

Οι αγρότες απαίτησαν επιστροφή των χρημάτων που η τράπεζα παρακράτησε από τις αγροτικές επιδοτήσεις για λογαριασμό του ΕΛΓΑ (χαράτσι ασφαλίστρων), των συνεταιριστικών οργανώσεων (δηλώσεις ΟΣΔΕ) και για την εξόφληση αγροτικών χρεών από δάνεια (καλλιεργητικά κ.ά.).

Παρόμοιες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται απ` τις αρχές της εβδομάδας σε διάφορες πόλεις. Στη Κ. Μακεδονία θα κορυφωθούν με τις κινητοποιήσεις στα διόδια των Μαλγάρων και της Λεπτοκαρυάς αύριο Κυριακή, και με το μεγάλο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 4 Φλεβάρη, στις 12 μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, απ` όπου θ` ακολουθήσει πορεία προς την «Αγρότικα».

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ, η μικρομεσαία αγροτιά βγήκε στους δρόμους του αγώνα για:

  • Να δώσει απάντηση στη σφοδρή αντιαγροτική – αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύουν συγκυβέρνηση – τρόικα με τα χαράτσια (τέλος στα ακίνητα, ΦΠΑ 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια και τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, μεγάλες αυξήσεις στα ασφάλιστρα ΕΛΓΑ, στις εισφορές ΟΓΑ, στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, στα καύσιμα με εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, αδειοδότηση γεωτρήσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.λπ.) και με άλλα μέτρα.
  • Να συγκρουστεί με την ΚΑΠ της ΕΕ που, με τη νέα αναθεώρησή της για το 2014 – 2020, οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή, με στόχο να την ανατρέψει.
  • Να προβάλει διεκδικητικό πλαίσιο, στο οποίο περιλαμβάνονται: Κατώτερες εγγυημένες τιμές και προστασία των ντόπιων προϊόντων από τις εισαγωγές, μείωση του κόστους παραγωγής, ΕΛΓΑ αποκλειστικά κρατικός φορέας κι αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, μέτρα για τη βελτίωση της ζωής στην ύπαιθρο κ.ά.
  • Ν’ αναδείξει την προοπτική διεξόδου, που βρίσκεται σε μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, προς όφελος του ελληνικού λαού.
Σχολιάστε