My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΔιαβάΖουμε για καραντίνα με τη ΠΚΜ

Στη λογοτεχνία γυρίζει τον πολιτιστικό ωροδείκτη το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με πρωτογενείς παραγωγές σε διαδικτυακή μορφή, έχοντας προγραμματίσει ένα τριήμερο θεματικό αφιέρωμα.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου στις 21:00 το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε livestream δυο θεατρικά αναλόγια με τίτλο ‘’Ιστορίες της Καραντίνας’’. Πρόκειται για είκοσι δύο λογοτεχνικά κείμενα, που στην πλειονότητά τους, γράφτηκαν στην πρώτη καραντίνα και κάποια από αυτά κατά τη διάρκεια της δεύτερης.

Το στήσιμο του θεατρικού αναλογίου και η επιλογή των κειμένων έγιναν από δυο Θεσσαλονικιές σκηνοθέτιδες, την Παυλίνα Χαρέλα και την Μαριάνα Αλεξανδρή. Το τελικό αποτέλεσμα θα εμπλουτιστεί με εικόνες της Θεσσαλονίκης την περίοδο της καραντίνας.

Τα κείμενα δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο ‘’Οι εκπαιδευτικοί γράφουν…’’, Εκδόαεις Γράφημα, στο blog «Ερανίστρια» και στο «Parallaxi Magazine/parallaximag.gr»

Οι μουσικές συνθέσεις που θα ακουστούν προέρχονται από τη δισκογραφία του Γιώργου Καζαντζή.

Το θεματικό αφιέρωμα στην λογοτεχνία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 21:00 με ένα ξεχωριστό θεατρικό αναλόγιο υπό τον τίτλο ‘’Ο Στέλιος Μάινας συναντά τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη’’.

Ο καταξιωμένος ηθοποιός θα διαβάσει δύο από τα αριστουργήματα του Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, τα διηγήματα ‘’Έρως Ήρως’’ και ‘’Το Μοιρολόγι της Φώκιας’’.

Θα τον συνοδεύουν οι μουσικοί και ψάλτες: Κώστας Κωνσταντάτος (τραγούδι, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα) και Ουρανία Πάντζιου (τραγούδι, κρουστά, νέϊ).

Η υποκριτική του Στέλιου Μάινα, οι ήχοι και τα τραγούδια συναντούν το σαγηνευτικό λόγο του Παπαδιαμάντη μέσα από τα διηγήματα του κοσμοκαλόγερου της ελληνικής πεζογραφίας σε ένα μοναδικό σύνολο 60’ αποκλειστικά για το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Το link της εκδήλωσης στο facebook είναι το https://www.facebook.com/events/844426546132418

Για κάθε πολιτιστική δράση του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να στηρίξει οικονομικά περιφερειακούς πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς. Το λογοτεχνικό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη θα ενισχύσει το Σύλλογο Καρκινοπαθών Κιλκίς και Παιονίας ‘’Άγιος Ευγένιος ο Τραπεζούντιος’’ ο τραπεζικός λογαριασμός του οποίου είναι ο εξής: αριθμός λογαριασμού Εθνικής GR2601103760000037629616527.

Οι διαδικτυακές προβολές γίνονται στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στο facebook.

Ο Δήμος Κιλκίς συνεργαζόμενος με το Κέντρο Πολιτισμού προσκαλεί τους πολίτες να ξεφυλλίσουν μαζί διαδικτυακά τις σελίδες του λογοτεχνικού αφιερώματος και να παρακολουθήσουν την πολιτιστική του πρόταση.

Σχολιάστε