My Twitter Feed

28 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δημοπρατείθηκε ο δρόμος Κιλκίς – Μαυρονέρι

Δημοπρατήθηκε τελικά προχθές Τρίτη 27 Νοεμβρίου το σημαντικό οδικό έργο κατασκευής του τμήματος “Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος πόλης του Κιλκίς” του νέου δρόμου Κιλκίς- Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Το έργο, προβλέπει την ανακαίνιση της εισόδου του Κιλκίς και τη μετατροπή της σε οδό ταχείας κυκλοφορίας, με ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κιλκίς υπογραμμίζει ότι το έργο “ξεκίνησε να δρομολογείται επί Νομαρχίας Ευάγγελου Μπαλάσκα, με ενέργειες του οποίου εντάχθηκε η μεν μελέτη στο Γ’ ΓΠΣ και η κατασκευή του στο ΕΣΠΑ”.

Η Αντιπεριφέρεια

Δελτίο τύπου για τη δημοπράτηση του έργου εξέδωσε κι η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, η οποία κάνει λόγο για προϋπολογισμό 28 εκατ. ευρώ. Με το δελτίο, η Αντιπεριφέρεια γνωστοποιεί ότι μειοδότρια εταιρεία αναδείχθηκε η ‘ΑΘΩΝΙΚΗ’ κατασκευαστική και σημειώνει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.

Δίκτυο αποχέτευσης και σχολείο Ν. Σάντας

Προχθές όμως δημοπρατήθηκε και ένα άλλο σημαντικό έργο, η “Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Δ. Νέας Σάντας Δήμου Κιλκίς”, προϋπολογισμού 3.750.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την κατασκευή δικτύων μήκους 16,6 χλμ, ενός αντλιοστασίου λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου έχει οριστεί στους 28 μήνες.

Θετικές εξελίξεις όμως, “τρέχουν” και στο θέμα της σχολικής στέγης στο Δήμο Κιλκίς. Ειδικότερα, στα μέσα Νοεμβρίου δημοπρατήθηκε και βρίσκεται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου το έργο “Ανέγερση εξαθέσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Νέας Σάντας προϋπολογισμού 3.127.530 ευρώ. Η μελέτη του εν λόγω έργου ξεκίνησε να εκπονείται επί Νομαρχίας Ευάγγελου Μπαλάσκα και με συντονισμένες ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Μακεδονία- Θράκη” και συγκεκριμένα στον Άξονα προτεραιότητας “07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”.

Νηπιαγωγεία

Σημειώνεται ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται και η σύμβαση για το έργο “Ανέγερσης ολοήμερων νηπιαγωγείων Μυριοφύτου, Ευκαρπίας, Γαλλικού” μεταξύ του αναδόχου και του ΟΣΚ. Το έργο, προϋπολογισμού 3.120.000 ευρώ, προβλέπει την ανέγερση τριών νηπιαγωγείων με τη μέθοδο της προκατασκευής και την κατασκευή 2 αιθουσών διδασκαλίας, 1 αίθουσας ξεκούρασης- ύπνου, WC, γραφείου δασκάλων, λεβητοστασίου και αντλιοστασίου ανά σχολική μονάδα.

Σχολιάστε