My Twitter Feed

19 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

ΔΣΚ: Ικανοποίηση για Ν/Σ Φλωρίδη -

Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Διεθνείς αγώνες ποδηλασίας στο Κιλκίς -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Μήνυση για τον αξονικό -

Παρασκευή, 15 Μαρτίου, 2024

Ποιους είδε η Συρεγγέλα στο νομό -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

Επίσκεψη Κουντουρά στο ν. Κιλκίς -

Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέχτηκαν στη ΝΕ -

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Cargo αεροδρόμιο στη Ν. Καβάλα; -

Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Η επίσκεψη Κεραμέως στο ν. Κιλκίς -

Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

“Δεν φαίνεται βελτίωση για το ΓΝΚ”

(Βίντεο) Το Nοσοκομείο Κιλκίς υπολειτουργεί ενώ δεν διαφαίνεται βελτίωση της κατάστασης, τόνισε ο βουλευτής Κιλκίς του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Φραγγίδης, μιλώντας στο ATLAS TV.

Παράλληλα, στη συνέντευξή του υπογράμμισε: Το νοσοκομείο του Κιλκίς δεν έχει πνευμονολόγους εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Καλύπτεται με αποσπάσεις γιατρών. Δεν έχει εντατικολόγους καθόλου, δεν έχει Εντατική Μονάδα και δυστυχώς σήμερα που μιλάμε έχει μόνο δύο αναισθησιολόγους. Σκεφτείτε ότι έχει 215 κρεβάτια, από τα οποία τα μισά περίπου, ίσως και παραπάνω, είναι χειρουργικά. Όταν έχουμε δύο αναισθησιολόγους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα χειρουργεία και τα περιστατικά covid αν χρειαστεί, πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο;

Στα κύρια σημεία της συνέντευξης στην εκπομπή «ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ» με το δημοσιογράφο Σάκη Μόσχη, ο κ. Φραγγίδη τόνισε και τα εξής:

Για την ξαφνική νοσηλεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και τις εσωκομματικές προεκλογικές διαδικασίες

Ήταν εντελώς ξαφνικό, δεν ήταν αναμενόμενο, παρόλο που έχει ένα ιστορικό εδώ και χρόνια, το παλεύει δυνατά η Πρόεδρός μας, η Φώφη Γεννηματά. Πήγε καλά, έχει νικήσει πολλές μάχες. Δυστυχώς στην ιατρική κάποιες νόσοι επανέρχονται, υποτροπιάζουν και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της κ. Γεννηματά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, είχε έναν ατελή ειλεό, ο οποίος αντιμετωπίζεται και οφείλεται στην υποτροπή της νόσου που είχε, του καρκίνου. Το έχει ανακοινώσει και η ίδια, το πάλεψε και το παλεύει δυνατά, είχε καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα πάει καλά και αυτή τη φορά. Έχει τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή, έχει όλους εμάς – εννοώ την κοινοβουλευτική ομάδα – και πολλούς άλλους πολίτες της Ελλάδας δίπλα της. Της εύχομαι από ψυχής κουράγιο και όλα θα πάνε καλά.

Η εσωκομματική διαδικασία δεν έχει σταματήσει. Βεβαίως, είναι ανθρώπινο να τοποθετείται η υγεία του ανθρώπου πάνω από την πολιτική και απ’ τα πολιτικά. Κατά συνέπεια, όλες οι προεκλογικές ενέργειες, π.χ. συγκεντρώσεις, σταμάτησαν για ορισμένες μέρες και θα συνεχιστούν μετά. Για όποιες νέες υποψηφιότητες θα αποφασίσει η επιτροπή, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την Παρασκευή το βράδυ. Προσωπικά έχω αποφασίσει ποιον υποψήφιο θα στηρίξω εδώ και πάρα πολύ καιρό, είναι γνωστό.

Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διαφθορά στα μέσα ενημέρωσης και τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Το Κίνημα Αλλαγής κάνει μία υπεύθυνη και προγραμματική αντιπολίτευση. Σε όσα συμφωνούμε, γιατί πιστεύουμε ότι είναι σωστά και τα προωθεί η κυβέρνηση, θα δίνουμε θετική ψήφο. Όσα πάλι πιστεύουμε ότι είναι σωστά και τα προωθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, πάλι θα τα ψηφίζουμε. Σχετικά με την εξεταστική επιτροπή, η θέση μας ήταν πάντα ότι όλα πρέπει να είναι στο φως. Πάντοτε ψηφίζαμε τέτοιες διαδικασίες, ακόμα κι αν υπήρχε πόνος και βάρος για μας σαν κόμμα, καθώς αφορούσαν και παλιά δικά μας στελέχη. Παρόλα αυτά, δεν κάναμε πίσω και ψηφίσαμε, γιατί θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στον ελληνικό λαό και θέλουμε η διαύγεια και η αξιοκρατία να υπάρχουν παντού και όπου υπάρχουν ευθύνες να δοθούν. Ακούγεται ότι η κυβέρνηση θέλει να διευρύνει το πεδίο της έρευνας και στα χρόνια της διακυβέρνησης Σύριζα. Αν γίνει αυτό, εμείς θα το στηρίξουμε. Θέλουμε να είναι όλα καθαρά, όλα πάνω στο τραπέζι και ο Έλληνας πολίτης να είναι γνώστης του τί ακριβώς συμβαίνει.

Για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Στο Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι η συμφωνία αυτή είναι σημαντική για την Ελλάδα, για την εθνική μας άμυνα. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο – και την προηγούμενη χρονιά αλλά και τώρα δυστυχώς που η Τουρκία ξαναρχίζει το παιχνίδι με τις απειλές, με το casus belli, με διάφορες συμπεριφορές που μας προβληματίζουν ως προς την ειρήνευση στην περιοχή μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο – τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και επιβάλλεται να έχουμε σταθερούς και σημαντικούς συμμάχους. Η Γαλλία είναι η πιο ισχυρή δύναμη στην Ευρώπη, είναι μία χώρα που όλα τα χρόνια στήριζε την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, και νομίζω ότι σωστά υπάρχει αυτή η συμφωνία και γι’ αυτό την ψηφίσαμε.

Η Τουρκία σήμερα ισχυρίζεται ότι είναι και θέλει να είναι μία ισχυρή περιφερειακή δύναμη. Στον τομέα της άμυνας, σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει καταφέρει η ίδια να καλύπτει τους εξοπλισμούς της. Η Ελλάδα, ειδικά όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, δεν είχε τη δυνατότητα να προμηθευτεί αμυντικό υλικό και εμφάνιζε μεγάλες αδυναμίες. Επιτρέψτε μου να το πω αυτό ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας της Βουλής, η αποτρεπτική ισχύ της Ελλάδας επιβάλλεται να ενισχυθεί. Και αυτό γίνεται τώρα.

Για το χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και την παραπληροφόρηση των πολιτών

Η Ελλάδα, σε σύγκριση με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι πολύ χαμηλά σε ποσοστά εμβολιασμού για τη δημιουργία τείχους ανοσίας. Γι αυτό κάθε μέρα έχουμε δεκάδες απώλειες ανθρώπινων ζωών. Με τα σημερινά στοιχεία, έχουμε 343 στις ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα 15.000 θύματα, περίπου. Είμαστε δηλαδή πολύ ψηλά και όλα αυτά δείχνουν ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, άσχετα με τα μεγάλα λόγια που λέει, παρουσίασε πάρα πολλές αδυναμίες όσον αφορά στην έγκυρη πληροφόρηση των πολιτών. Έχει κυριαρχήσει η πληροφόρηση μέσω διαδικτύου και έχει ανθίσει η παραπληροφόρηση. Έχουν δημιουργηθεί δύο στρατόπεδα, οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι. Ο διχασμός καλλιεργείται κυρίως από τους ανεμβολίαστους, με διαδηλώσεις, δηλώσεις και ό,τι άλλο είναι δυνατό. Με την υποχρεωτικότητα στις δομές υγείας, δημιουργήθηκε κι εκεί πρόβλημα, κακώς κατά την άποψή μου, γιατί πιστεύω ότι όσοι εργάζονται στις δομές υγείας πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι.

Η παραπληροφόρηση οφείλεται σε δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ξεκίνησε πολύ αργά η πληροφόρηση του κόσμου από τους υπεύθυνους και τους ειδικούς. Θυμηθείτε όταν ακούστηκαν πρώτη φορά τα εμβόλια m-RNA τί έλεγε ο κόσμος για την αλλοίωση του DNA κτλ, δηλαδή πληροφορίες οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το δεύτερο, που για μένα είναι πιο σημαντικό, είναι ότι απουσίασε η πληροφόρηση από την πλευρά της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Δηλαδή, οι αγροτικοί γιατροί, τα κέντρα υγείας, οι ιδιώτες γιατροί, οι ιατρικοί σύλλογοι, η τοπική αυτοδιοίκηση, τα φαρμακεία, μπορούσαν να συμβάλουν σημαντικά στη σωστή πληροφόρηση των πολιτών, ειδικά εκείνων που είναι πάνω από εξήντα – εβδομήντα – ογδόντα χρονών και δεν έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν από το διαδίκτυο. Πιστεύω, ότι έτσι θα πετυχαίναμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα και πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Κάνουμε 16.000-17.000 εμβόλια την ημέρα. Πρόκειται για ένα πολύ χαμηλό ποσοστό. Το πληρώνουμε ήδη με χιλιάδες νεκρούς και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων που νόσησαν με κορωνοϊό και ταλαιπωρούνται ακόμα με συμπτώματα από τη νόσο. Έχουμε ανάγκη από νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες αποκατάστασης ανθρώπων που ασθένησαν και έχουν προβλήματα τώρα. Δυστυχώς, σε αυτό τον τομέα δεν είμαστε οργανωμένοι.

Για τα μεγάλα προβλήματα και τις ελλείψεις του νοσοκομείου Κιλκίς που ανέδειξε η πανδημία

Δυστυχώς, τα γενικά χειρουργεία σε όλα τα νοσοκομεία, ακόμα και της Θεσσαλονίκης, δεν γίνονται με τον κανονικό ρυθμό. Γίνονται επιλεκτικά, γίνονται τα επείγοντα. Τα νοσοκομεία μας δυστυχώς γίνανε νοσοκομεία μιας νόσου, του covid-19. Στο νοσοκομείο του Κιλκίς, δεν υπάρχει μόνο αυτό το πρόβλημα. Στη δεύτερη φάση της πανδημίας, το νοσοκομείο Κιλκίς είχε αναπτύξει τρία τμήματα covid, πάρα πολλά αναλογικά με το μέγεθός του. Τα αντιμετώπιζε με όσες δυνατότητες είχε. Είναι το μοναδικό νοσοκομείο στην τέταρτη Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ), το οποίο δεν έχει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ούτε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η νοσηλεία γινόταν στα τμήματα αυτά και όπου υπήρχε η δυνατότητα διασωλήνωσης και μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη ή όπου αλλού βρισκόταν κρεβάτι, πήγαιναν εκεί. Σε σχέση με τον πνευμονολόγο, στην περίοδο που διανύουμε οι ειδικότητες οι οποίες χρειάζονται και είναι άμεσης ανάγκης για τα νοσοκομεία είναι τρεις, αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι. Το νοσοκομείο του Κιλκίς, λοιπόν, δεν έχει πνευμονολόγους εδώ και δέκα χρόνια περίπου. Καλύπτεται με αποσπάσεις γιατρών. Δεν έχει εντατικολόγους καθόλου, δεν έχει Εντατική Μονάδα και δυστυχώς σήμερα που μιλάμε έχει μόνο δύο αναισθησιολόγους. Σκεφτείτε ότι έχει 215 κρεβάτια, από τα οποία τα μισά περίπου, ίσως και παραπάνω, είναι χειρουργικά. Όταν έχουμε δύο αναισθησιολόγους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν και τα χειρουργεία και τα περιστατικά covid αν χρειαστεί, πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει ένα ολόκληρο νοσοκομείο; Και από αυτήν την πλευρά το νοσοκομείο υπολειτουργεί ενώ δεν διαφαίνεται σημαντική βελτίωση της κατάστασης, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Για την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης εξαιτίας των αδυναμιών των περιφερειακών νοσοκομείων

Βεβαίως και δεν είναι. Η δευτεροβάθμια περίθαλψη γίνεται στα περιφερειακά νοσοκομεία, η τριτοβάθμια φροντίδα υγείας γίνεται στα μεγάλα νοσοκομεία. Δυστυχώς όμως και στη Θεσσαλονίκη υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, διότι εκεί καταλήγουν όλα τα βαριά περιστατικά της Κεντρικής Μακεδονίας. Σκεφτείτε ότι τα κρεβάτια Εντατικής Θεραπείας στη Θεσσαλονίκη, αυτά που είναι για covid και για άλλα περιστατικά, είναι σχεδόν όλα γεμάτα. Το ποσοστό αυτό έχει περάσει το 90% σε σχέση με την Αθήνα και τη Νότια Ελλάδα. Είναι πολύ υψηλό, γιατί δυστυχώς στη Β. Ελλάδα τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πάρα πολύ χαμηλά. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη, η απόλυτη πλειοψηφία όσων νοσηλεύονται στις ΜΕΘ ή όσων χάνουν τη ζωή τους, είναι ανεμβολίαστοι.

Σχολιάστε