My Twitter Feed

23 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Τα άλυτα προβλήματα της Παιδείας -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Το ΠΑΣΟΚ για τη παθολογική ΓΝΚ -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

ΑΟΚ: Ο πρώτος τα παίρνει όλα! -

Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Βόζενμπεργκ σε Κιλκίς -

Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

“Χωρίς μεγάλη πίεση το ΕΣΥ”

“Η κυβέρνηση, με τα μέτρα που παίρνει προσπαθεί, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, να κρατήσει ανοικτή και την οικονομία και την κοινωνία”, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε στους ανθρώπους της αγοράς η ανακοίνωση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας που θα τεθούν σε ισχύ στις 3 Ιανουαρίου.

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «παρότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων δεν έχουμε μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των νοσηλειών δεν αυξάνει αναλογικά με τον αριθμό των κρουσμάτων».

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεωργαντάς, αυτή την στιγμή έχουν εμβολιαστεί 3.242.000 με την αναμνηστική δόση και υπάρχει και 1.000.000 που την έχει προγραμματίσει. Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης και τέταρτης δόσης του εμβολίου, ο ίδιος τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν έχει εισηγηθεί κάτι τέτοιο παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις ανοσοκατασταλμένων που δεν έχουν ανταποκριθεί.

Τα εμβόλια για παιδιά

Μια ευχάριστη εξέλιξη αποκάλυψε στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργαντάς λέγοντας ότι η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε ότι θα παραδώσει στις 3 Ιανουαρίου τη νέα παρτίδα με παιδιατρικά εμβόλια και έτσι άνοιξε η πλατφόρμα για το κλείσιμο των ραντεβού 120.000 εμβολίων που θα γίνουν μέσα στον Ιανουάριο».

Οι εμβολιασμοί των παιδιών πραγματοποιούνται σε πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και σε νοσοκομεία.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχολιάστε