My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

“Δεν σταματάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί”

Με κεντρικό σύνθημα «δεν σταματάμε, δεν μένουμε σιωπηλοί, συνεχίζουμε και οργανώνουμε τη δράση μας για την επόμενη μέρα», ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς πραγματοποιεί συλλαλητήριο σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου, στις 7 μμ, στη Πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς.

Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εξέδωσε και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ K. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, αναφέροντας τα εξής:

«Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ, τα επιτελεία της αστικής τάξης ετοιμάζονται να στείλουν ξανά το λογαριασμό στο λαό.Αξιοποιούν την πανδημία ως ευκαιρία για να φορτώσουν στους εργαζόμενους τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση, για να σαρώσουν όποιο εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει όρθιο από την προηγούμενη, αλλά και από την “κανονικότητα” της ανάπτυξής τους, των τελευταίων ετών.

Σε αυτό το έγκλημα μας θέλουν συνένοχους, ζητάνε να βάλουμε πλάτη! Όμως η “δίκαιη κατανομή βαρών”, που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της ΝΔ, φορτώνει τα σπασμένα της κρίσης σ’ εμάς τους εργαζόμενους και δίνει ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Αυτό ακριβώς θα προσφέρουν στους επιχειρηματικούς ομίλους τα νέα πακέτα στήριξης από το «Ταμεία Ανάκαμψης» της ΕΕ για τα οποία πανηγυρίζει η ΝΔ. Μοναδικό στόχο έχουν τη  σωτηρία της κερδοφορίας των βιομηχάνωνγια την οποία ο λογαριασμός θα σταλεί ακόμη μια φορά στους εργαζόμενους, αφού όπως πάντα θα συνοδεύονται με αντεργατικές μεταρρυθμίσεις και μέτρα διαρκείας.

Παράλληλα η ΝΔ εξασφαλίζει το χαμηλότερο “εργατικό κόστος” για τους μεγάλους ομίλους, με τη μονιμοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου,που ήρθαν για να μείνουν. Δηλαδή πετσόκομμα των μισθών των εργαζομένων με την καθιέρωση της ευελιξίας της εργασίας, τηνεκ περιτροπής εργασίαςκ.α. Δίνουν κίνητρα στους εργοδότες να μετατρέπουν την πλήρη απασχόληση σε μερική και μάλιστα για να χρυσώσουν το χάπι στους εργαζόμενους διαφημίζουν τα προγράμματα «επιδότησης της μερικής απασχόλησης», με το κράτος να καλύπτει ένα μέρος της διαφοράς του μισθού. Στην πραγματικότητα μιλάμε για μείωση 20%σε όλους τους μισθούς που βρίσκονται πάνω από τον κατώτατο.

Σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχειρηματικό όμιλο, οι εργοδότες έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και υπολογίζουν λεπτομερώς ποια είναι εκείνη η σύνθεση των νόμων που ψήφισε η κυβέρνηση ώστε να μειώσουν το «εργατικό κόστος», να τσακίσουν τους μισθούς. Γι’ αυτό στη ΣΙΔΕΝΟΡέβαλαν όλους τους εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και με το που γύρισαν, η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε 20-25 απολύσεις. Γι’ αυτό στην ΕΚΜΕ, μόλις έληξε η αναστολή συμβάσεων κάποιων εργαζομένων τους ανακοίνωσε εκ περιτροπής εργασία, την οποία βέβαια γρήγορα πήρε πίσω. Γι’ αυτό στην Alumilμόλις έπεσε η παραγωγή κατά 50% τον Απρίλη, έγινε λόγος για επιβολή αναστολής εργασίας και δόθηκε υποχρεωτικά μια εβδομάδα κανονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφε/-α, το σενάριο θα είναι πάντα το ίδιο: μόλις οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα χάνουν κάτι από τα κέρδη τους, εσύ θα χάνεις το μισθό και τα δικαιώματα σου!  Αυτοί θα χάνουν κάποια εκατομμύρια ευρώ, ενώ εσύ θα χάνεις τη ζωή σου!

Αντιστεκόμαστε, οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στα μονοπώλια, την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Να μη ματώσουμε ξανά για τα κέρδη τους. Προετοιμάζουμε, την αντεπίθεσή μας για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, για να ζήσουμε με βάση τις ανάγκες μας και τον πλούτο που εμείς παράγουμε σε αυτή την ζωή.

Έχουμε ζήσει πολλά! Το 2020 δεν είναι 2010!

Τώρα είναι ευκαιρία να αντλήσουμε χρήσιμα συμπεράσματα από την προηγούμενη πείρα μας. Να αναλογιστούμε αν αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική, αν αυτό το μέλλον ταιριάζει σε εμάς και στα παιδιά μας. Να αναρωτηθούμε γιατί σήμερα, ενώ υπάρχουν όλες οι δυνατότητες που παρέχουν η επιστήμη και η τεχνολογία, δεν μπορούμε να καλύψουμε ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.

Το σύστημά τους ο καπιταλισμός σάπισε και βρωμάει. Η αναρχία στην παραγωγή και το κυνήγι του μέγιστου κέρδους είναι οι αιτίες που γεννάνε τα προβλήματα που αφαιρούν το δικαίωμα στη ζωή.

Όλες οι κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος εν μέσω πανδημίας, αλλά και οι πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις έδειξαν τον δρόμο του αγώνα. Τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά μας θα λυθούν με το δυνάμωμα της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς, με την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Η πείρα που έχουμε αποκτήσει πρέπει να γίνει ενεργή συμμετοχή, συνειδητή δράση. Να παλέψουμε για τη ζωή μας! Να διεκδικήσουμε με επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, για το μεροκάματο, την Ασφάλιση, για τη διασφάλιση του εργατικού εισοδήματος, για μέτρα υγείας και ασφάλειας, για την εξάλειψη των αιτιών των εργατικών – λαϊκών προβλημάτων, για την οριστική εξάλειψη της οικονομικής κρίσης, για να απαλλαγούμε οριστικά από τους εκμεταλλευτές του δικού μας μόχθου. Η ελπίδα μας βρίσκεται στη συσπείρωση στα συνδικάτα μας, στην οργάνωσή μας, στην ενίσχυση της ταξικής γραμμής πάλης απέναντι στο συμβιβασμό, στην ηττοπάθεια, στη συναίνεση

Στις 11 Ιούνη διαδηλώνουμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο!

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη. Να παρθούν αποφάσεις για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση, να γίνει αυτή υπόθεση όλων των σωματείων στον κλάδο.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Εισόδημα για όλους.Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, υπογραφή συλλογικής σύμβασης, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ!
  • Καμία απόλυση. Καμία δυσμενής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Χρηματοδότηση κρατική του δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Μένουμε δυνατοί και συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ο ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός!»

Σχολιάστε