My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δεν εισπράττουμε 21 εκατ. απ` την ΕΛΛ. ΧΡΥΣΟΣ!

* Και η χώρα παραπέμπεται στο Ευρωπαικό Δικαστήριο!

Εισήχθη στο Δικαστήριο η υπόθεση, Επιτροπή κατά Ελλάδας (κρατικές ενισχύσεις στην Ελληνικός Χρυσός ΑΕ)

Στις 23.2.2011 η Επιτροπή εξέδωσε απόφαση βάσει της οποίας η κρατική ενίσχυση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ, η οποία χορηγήθηκε παράνομα από την Ελλάδα με την πώληση περιουσιακών στοιχείων και γης σε τιμή κατώτερη της αξίας της και με απαλλαγή της καταβολής υποχρέωσης των συνδεόμενων φόρων, με σκοπό την προστασία της απασχόλησης και του περιβάλλοντος, καθώς και τη δημιουργία κινήτρου για τους υποψήφιους αγοραστές των Μεταλλείων Κασσάνδρας, είναι ασυμβίβαστη με την εσωτερική αγορά. Με την ίδια απόφαση η Επιτροπή ζήτησε από την Ελληνική Δημοκρατία την ανάκτηση της εν λόγω ενίσχυσης από τον αποδέκτη εντόκως. Η Ελληνική Δημοκρατία υποχρεώθηκε επίσης να ενημερώσει ην Επιτροπή για τα μέτρα εκτέλεσης της εν λόγω απόφασης.

Η παράταση της δίμηνης προθεσμίας που ζήτησε η Ελλάδα για την παροχή πληροφοριών δεν εδόθη και ουδεμία πληροφορία εδόθη στην Επιτροπή, εντός της ταχθείσας προθεσμίας.

Στις 8 Μαΐου 2012, οι ελληνικές αρχές κοινοποίησαν στην Επιτροπή την επιστολή τους της 25ης Απριλίου 2012, με την οποία απαιτούσαν την επιστροφή της εν λόγω κρατικής ενίσχυσης. Η Επιτροπή επισημαίνει εντούτοις ότι στην εν λόγω επιστολή δεν αναφέρεται το ποσόν που πρέπει να ανακτηθεί. Οι ελληνικές αρχές δεν υπολόγισαν το ποσόν των τόκων.

Στις 25 Μαΐου 2012, η Επιτροπή προσέφυγε στο ΔΕΕ ζητώντας να αναγνωριστεί ότι η Ελλάδα παρέβη τις υποχρεώσεις που υπέχει από την εν λόγω απόφαση και τη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

antigoldgreece.wordpress.gr

Σχολιάστε