My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Αποχαιρετισμός στο μπαρμπα-Γιάννη

Για τον θάνατο του γνωστού παλαίμαχου αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Υφαντίδη, συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν, ο υπουργός Γιώργος Γεωργαντάς, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης και η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ.

Ο Γ. Γεωργαντάς:

Ο Γιάννης Υφαντίδης, ο αγαπητός σε όλους μας Μπαρμπα- Γιάννης, άφησε
ανεξίτηλο το στίγμα του στο συνεταιριστικό κίνημα, έχοντας ως πρώτιστο
στόχο του την προσφορά στην κοινωνία και την ενίσχυση της αγροτιάς.

Πληθωρικός στην παρουσία, αλλά συνάμα δωρικός και δίκαιος, έδινε
σημασία στα έργα και όχι στα λόγια.

Η διαδρομή του και η δράση του υπέρ των αγροτών αποτελούν παρακαταθήκη για όλους μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα της κιλκισιώτικης γης που θα τον σκεπάσει.

Ο Δ. Κυριακίδης

Με μεγάλη συγκίνηση η κοινωνία του Κιλκίς αποχαιρετά τον Γιάννη Υφαντίδη, έναν μεγάλο αγροτοσυνεταιριστή, που σφράγισε με τη ζωή και το έργο του το συνεταιριστικό κίνημα στον τόπο μας.

Ο μπάρμπα – Γιάννης, ο αγαθός γίγαντας της ΕΑΣ Κιλκίς, υπηρέτησε με συνέπεια τα συμφέροντα του αγροτικού κόσμου και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για τον πράο χαρακτήρα,  την ευθυκρισία και για την καλοσύνη του.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια και τους εύχομαι την εξ ύψους παρηγορία.

Ο Κ. Κιλτίδης, με τίτλο “ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ!:

Ο Γιάννης Υφαντίδης σημάδεψε τα μεταπολεμικά χρόνια του Κιλκίς. Ευτύχησε να ζήσει με παράστημα, ευψυχία και σωφροσύνη. Ήταν η επιτομή του Λεβέντη Έλληνα. Ζώστηκε τα άρματα από παιδί κατά κατακτητών και ανταρτών. Είναι συγκλονιστικές οι μαρτυρίες για μάχες, όπως στην Επτάλοφο, Πλαγιοχώρι.

Διάθετε γενναιότητα και λαϊκή σοφία. Αγάπησε την γενέθλια γη και ταυτίστηκε με την γεωργία. Ηγήθηκε του συνεταιριστικού κινήματος με πάθος μέχρι τέλους. Έδωσε μάχες στα νιάτα του για την Πατρίδα που αγάπησε και αγωνίστηκε με πάθος για την ιδέα της υπαίθρου και της ελληνικής γεωργίας.

Όπως όλοι οι γενναίοι έφυγε από την ζωή με την ικανοποίηση, ότι έδωσε τον καλό αγώνα για Πατρίδα και Λαό. Σίγουρα όμως πικραμένος από τους υποκριτές και ψευδεπίγραφους αγωνιστές.

Τον γνώρισα από τα νεανικά μου χρόνια, των κοινών αγώνων για τα ταυτόσημα πιστεύω μας. Υπήρξαν και περίοδοι, που με αλληλοσεβασμό πάντα, βρεθήκαμε σε απόσταση. Αναγνώριζε πάντα, ότι ήμουν η συνέχεια των αγώνων του και του τρόπου του. Είναι ανεπανάληπτη και συγκλονιστική η στιγμή του 1996,όταν στην Επτάλοφο δύο ημέρες πριν τις εκλογές ζήτησε από τους κατοίκους που τους έσωσε ζωή και υπάρχοντα να του το ξεχρεώσουν στο πρόσωπό μου.

Έμεινε μακρυά από δοσίλογους και προσκυνημένους. Πονούσε για τους αδικοχαμένους συμπολεμιστές του από άφρονες αντάρτες κατά της Πολιτείας. Είδε και τους αγώνες του για την ύπαιθρο να προδίδονται με την ερημοποίηση και το ξεθεμελίωμά της.

Βρέθηκα σήμερα στον αποχαιρετισμό του με αναγνώριση όσων σημάδεψαν την ζωή του. Μια ίδια πίκρα με διακατέχει στην θύμισή του, που έχει φωλιάσει ανεξίτηλα μέσα μου. Αντίο πολεμιστή της ζωής, της Πατρίδος και της καταπροδομένης ελληνικής υπαίθρου ! Χαιρέτησε όσους μας χάρισαν την ζωή και την ελευθερία μας. Αλησμόνητος για πάντα !

Η ΔΕΕΠ Κιλκίς:

Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη έναν Μεγάλο άνθρωπο της παράταξης, έναν άνθρωπο της προσφοράς και του αγώνα, έναν φίλο, έναν καλό και νοικοκύρη συμπολίτη.

Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΦΑΝΤΙΔΗΣ με την μακρά πορεία του δεν είναι πια μαζί μας, όμως η σπουδαία διαδρομή του αφήνει σε όλους μας τεράστια παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ο κατά κόσμον αγαπητός Μπαρμπα-Γιάννης φεύγει πλήρης ημερών όμως η παρουσία του νοερά θα μας καθοδηγεί και θα μας νουθετεί στον δρόμο προς το μέλλον.

Είναι φτωχά τα λόγια για να αποδώσει κανείς το έργο και το μεγαλείο του εκλιπόντος τον οποίο θα θυμόμαστε πάντα.

Στους οικείους του, στους συγγενείς και τους πολυάριθμους φίλους του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή Του, Αιώνια η Μνήμη του, Καλό Ταξίδι Μπαρμπα Γιάννη.

Σχολιάστε