My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

ΔΕΕΠ: Ανακοίνωση για τη πανδημία

Σε ανακοίνωσή της για την πανδημία, η ΔΕΕΠ Κιλκίς της ΝΔ αναφέρει τα εξής:

“H κατάσταση στην χώρα μας έχει γίνει, όπως πληροφορούμαστε καθημερινά από τις Αρχές της Ελληνικής Πολιτείας και τους αρμοδίους των Υγειονομικών Φορέων, πολύ σοβαρή. Η προσπάθεια προστασίας και αντιμετώπισης της πανδημίας και ο αγώνας είναι καθημερινός. Παρά τα ευχάριστα νέα που προχθές ανακοινώθηκαν για την εύρεση αποτελεσματικού εμβολίου από την εταιρεία Pfizer με επικεφαλής έναν διακεκριμένο Ελληνα στην καταγωγή επιστήμονα (κ.Αλβ.Μπουρλά) ο φονικός ιός είναι εδώ και χτυπά αλύπητα όλους τους πολίτες του κόσμου ανεξαρτήτως ηλικίας με σοβαρές επιπτώσεις υγείας και το θάνατο σε πολλές περιπτώσεις. Η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη κυρίως βάλλονται αυτές τις ώρες με μανία από τον κορωναϊό και είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες ημέρες. Δεν πρέπει να δούμε τις τραγικές εικόνες άλλων χωρών.

Ως νομός Κιλκίς είμαστε και εμείς στο μάτι του ”κυκλώνα” και κάνουμε εκ νέου έκκληση να βοηθήσουμε όλες και όλοι τηρώντας απαρεγκλίτως τα μέτρα προστασίας και πρόληψης και δεν μετακινούμασθε άσκοπα εφαρμόζοντας τις συστάσεις της δεύτερης καραντίνας. Βγαίνουμε μόνο για λόγους υγείας, εργασίας και αγοράς ειδών διατροφής και αναγκαίων αγαθών για τα νοικοκυριά μας. Στην προσπάθεια αυτή να κρατήσουμε όρθια και πάλι την Πατρίδα μας είμασθε ΕΝΩΜΕΝΟΙ και ακούμε τους ειδικούς της Υγείας. Για την καλύτερη ενημέρωση σας παρακάτω σημειώνουμε αναλυτικά χρήσιμες πληροφορίες και δεδομένα:

Aυστηρότερα μέτρα που θα ισχύσουν για τις μετακινήσεις των πολιτών

Aπό αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, μπαίνει σε όλη την χώρα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως αναγκαίες, δηλαδή αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Ο λόγος του περιορισμού βασίζεται στη διαπίστωση ότι πραγματοποιούνται περιττές μετακινήσεις κυρίως σε οικίες πολιτών που διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Δεν πρόκειται για νέο μέτρο αλλά για αυστηροποίηση του πλαισίου που ήδη υπάρχει και καταστρατηγείται.
Να σημειωθεί ότι και κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (sms με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας. Άρα μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (sms με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με sms με κωδικό 6.

Yποχρεωτική τηλεργασία του 50%των εργαζόμενων

Κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα. Σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίζεται ότι αυτή δεν αφορά την προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών. Το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

H κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα

Η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης και στη Β. Ελλάδα είναι πολύ σοβαρή. Αρκεί να αναφέρουμε ότι μέσα σε ένα 24ωρο χθες είχαν γίνει 25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα. Μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε κατά την εφημερία του 86 εισαγωγές. Ήδη. 50 κρεβάτια καρδιοχειρουργικά, νευροχειρουργικά και αγγειοχειρουργικά, έχουν μετατραπεί σε πολυδύναμες ΜΕΘ και μέχρι τη Κυριακή θα έχουν αναπτυχθεί άλλα 50 κρεβάτια ΜΕΘ-COVID σε όλη τη Β. Ελλάδα. Αυτά είναι: 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7 στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο, 6 στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο

Νοσοκομείο Γεννηματάς. Για την περαιτέρω στήριξη της Β. Ελλάδας, η χώρα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και άρα, η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Αυτό πρέπει να είναι σαφές. Στην Ευρώπη

βλέπουμε ασθενείς να μεταφέρονται από μια χώρα στην άλλη σε χώρες που συνορεύουν. Εδώ αν υπάρξει ανάγκη θα υπάρχει μετακίνηση μεταξύ των περιφερειών.

Πόσες κλίνες Μ.Ε.Θ. λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα

Σε όλη τη χώρα λειτουργούν σήμερα συνολικά 1.104 κλίνες Μ.Ε.Θ.. Από αυτές, 781 είναι κατειλημμένες και 323 κενές (ποσοστό 29%). Οι Μ.Ε.Θ.-non COVID (για όλα τα άλλα σοβαρά περιστατικά) είναι 608. Οι 446 είναι κατειλημμένες και οι 162 κενές (ποσοστό 26,5%). Οι Μ.Ε.Θ.-COVID είναι 496. Από αυτές, 335 είναι κατειλημμένες και 161 κενές (ποσοστό 32,5%). Οι Μ.Ε.Θ.-COVID που εξυπηρετούν τις ανάγκες της Θεσσαλονίκης (συμπεριλαμβάνονται τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κατερίνης και Καβάλας) είναι σήμερα 148.
Από αυτές, 132 είναι κατειλημμένες και 16 κενές (ποσοστό 11%). Στα Νοσοκομεία της Αττικής, οι Μ.Ε.Θ.-COVID είναι σήμερα 206. Από αυτές, 130 είναι κατειλημμένες και 76 κενές (ποσοστό 37%). Οι συνολικές κλίνες που διατίθενται σε όλη τη χώρα για τη νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 είναι 4.773. Οι ασθενείς με COVID-19 που νοσηλεύονται χθες ήταν συνολικά 2.513 (Μ.Ε.Θ., Μ.Α.Φ., Μ.Ε.Λ., θάλαμοι αρνητικής πίεσης και απλές κλίνες).

Τι ισχύει για τους ανασφάλιστους που θα διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια – Απάντηση στη χθεσινή σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Με διάταξη νόμου που κατατέθηκε χθες το πρωί στη Βουλή, όλοι οι ανασφάλιστοι που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., θα μπορούν να διακομίζονται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εφόσον χρειαστεί, χωρίς καμία δική τους οικονομική επιβάρυνση. Η διάταξη θα έχει αναδρομική ισχύ. Είναι κάτι που ίσχυε ήδη για τις κλίνες Μ.Ε.Θ., για τις οποίες αν και είχε ψηφιστεί σχετική διάταξη το 2018 δεν είχε εφαρμοστεί. Εφαρμόστηκε από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με αναδρομική ισχύ, καθώς η σημερινή Κυβέρνηση ήταν αυτή που εξασφάλισε τα κονδύλια για να αποζημιώνονται τα ιδιωτικά θεραπευτήρια από τον ΕΟΠΥΥ, για τη νοσηλεία ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε κλίνες Μ.Ε.Θ..

Όσο για την ανακοίνωση χθες του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση από την Κυβέρνηση του σχεδίου νόμου και αφού είχε προηγηθεί Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Υγείας, ότι «είναι έγκλημα η μη διακομιδή ανασφάλιστων συμπολιτών μας σε ιδιωτικές Μ.Ε.Θ.», τί να πει κανείς; Στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον, ξεφύγει. Τα fake news έχουν γίνει πλέον μόνιμο στοιχείο στην προπαγάνδα τους αφού ποντάρουν στην αποτυχία της χώρας αδιαφορώντας για το κόστος που θα έχει για τους πολίτες.”

Σχολιάστε