My Twitter Feed

20 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών

Ενώπιον της τουρκικής δικαιοσύνης θα βρεθούν σήμερα Δευτέρα, ο ανθυπολοχαγός του Μηχανικού Άγγελος Μητρετώδης, που κατάγεται από το νομό Κιλκίς, και ο λοχίας Μηχανικού Δημήτρης Κουκλατζής, οι οποίοι βρίσκονται κρατούμενοι στην Αδριανούπολη, αφού πιάστηκαν από Τούρκους στρατιώτες την Πέμπτη και πήραν προθεσμία να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοναδική κατηγορία που βαρύνει τους δύο στρατιωτικούς είναι η παράνομη διείσδυση σε τουρκικό έδαφος και αναμένεται να ασκηθεί έφεση από τους δικηγόρους για την κράτησή τους.

«Έχουν γίνει και συνεχίζουν οι αναγκαίες ενέργειες, τόσο στο διπλωματικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεών μας», δήλωσε χθες στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Φώτης Κουβέλης, που ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Από τη πλευρά του, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και τέως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, σημείωσε: «Παρακολουθούμε το θέμα με προσοχή. Εργαζόμαστε ώστε να λυθεί γρήγορα και τα παιδιά μας να επιστρέψουν γρήγορα στη χώρα».

Στην Αδριανούπολη θα μεταβούν και οι γονείς των στρατιωτικών για να παραστούν στη δίκη, ενώ το Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι σε συνεννόηση με τις τουρκικές αρχές μεταφέρθηκαν από την Ορεστιάδα πολιτικά ρούχα και χρήματα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί και έπειτα να εξεταστούν οι άλλες παράμετροι του ζητήματος τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας. Ο δε Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την υπόθεση.

 

Σχολιάστε