My Twitter Feed

19 Απριλίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

“Στο αυλάκι” το αρδευτικό Μουριών -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

“Καταρρέει το Νοσοκομείο Κιλκίς” -

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δραματικό SOS της Παθολογικής! -

Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Κιλκίς και η αρχιτεκτονική του -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Οι υποσχέσεις καλά κρατούν! -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Στις κάλπες για το ψηφοδέλτιο -

Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Γ. Μανιάτη -

Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Διευρύνουν τη συνεργασία τους -

Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

“Δίκαιος ο αγώνας των μαθητών”

*Συμπαρίσταται και συμμετέχει ο Σύλλογος Γυναικών.

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια, που πραγματοποιούνται την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, απευθύνει η ΕΛΜΕ Κιλκίς. Διευκολυντική στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στις σχολικές μονάδες από τις 11:00 έως τις 14:00.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος! Είναι πρώτα από όλα και δικός μας αγώνας! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για πραγματικό μάθημα με μέτρα ασφαλείας, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να μην ξεπερνάνε τα τμήματα τους 15 μαθητές.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας έχει καταφέρει μέσα σε λίγες ημέρες τον σχεδόν διπλασιασμό των σχολείων που εμφανίζονται κρούσματα. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Καλούμε τους συναδέλφους να βρεθούν κοντά στους μαθητές, να μπουν μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.

Συμμετέχουμε μαζικά μαζί με τους μαθητές μας στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια την Πέμπτη 1/10»

O Σύλλογος Γυναικών

Για την πανεκπαιδευτική κινητοποίηση, ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο Σύλλογος Γυναικών Κιλκίς – μέλος ΟΓΕ, στέκεται στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εκπαιδευτικών και στηρίζει τον αγώνα τους για να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας, αλλά και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.

Δε ανεχόμαστε να στοιβάζονται τα παιδιά μας σε ακατάλληλα κτήρια , σε πολυπληθή τμήματα, χωρίς τις αναγκαίες καθαρίστριες, χωρίς να έχει προσληφθεί το αναγκαίο μόνιμο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.

Παλεύουμε για το σχολείο που έχουν σήμερα ανάγκη και τα παιδιά μας.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και διεκδικούμε μαζί τους την άμεση επίλυσή τους.

 Όλες αυτές τις μέρες οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Κιλκίς, βρίσκονται στους δρόμους του αγώνα, με διάφορες μορφές, παλεύοντας για να γίνουν πράξη μια σειρά απόλυτα δίκαια και αναγκαία αιτημάτα.

Αυτές τις μέρες πανελλαδικά επίσης εκατοντάδες σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε πολλές πόλεις απαιτώντας τα αυτονόητα, την ασφαλή λειτουργία των σχολείων για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί,

με το άνοιγμα-λειτουργία αιθουσών σχολείων που έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια ή και χρήση άλλων δημόσιων-δημοτικών κτιρίων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σχολικές αίθουσες ώστε να μειωθεί στους 15 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη,

με την επιτακτικά αναγκαία πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού,

με καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης σε όλα τα σχολεία,

με μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία με ευθύνη του Κράτους.

Η θέση μας, η θέση κάθε γονιού είναι να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας. Να κάνουμε και δική μας υπόθεση τον δίκαιο αγώνα τους, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων. Να δυναμώσουμε τη φωνή τους, κόντρα στην προσπάθεια της Κυβέρνησης δια στόματος της Υπουργρού Παιδειάς, να τρομοκρατήσουν, να εκβιάσουν και να συκοφαντήσουν τους μαθητές, την ώρα που δεν παίρνουν κανένα μέτρο για την  επίλυση των προβλημάτων των σχολείων.

Παίρνουμε μέρος στην αυριανή κινητοποίηση 1-10 στην Πλατεία Δημαρχείου Κιλκίς, στις 9.30πμ”

Σχολιάστε