My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δήμος: Θετικός ο απολογισμός

Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων και των οικονομικών λειτουργιών της  Εμποροπανήγυρης Κιλκίς, της πρώτης διοργάνωσής της μετά την πανδημία, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, στις 26 Σεπτεμβρίου, ο αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Ποιότητας Ζωής, Γιώργος Μπαλάσκας.

«Η ασφάλεια εκθετών και πολιτών στους χώρους της Εμποροπανήγυρης υπερίσχυσαν του κριτηρίου της κερδοφορίας. Δικλείδα της φετινής διοργάνωσης ήταν η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και τούτο επιτεύχθηκε», σημείωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.

Στην Εμποροπανήγυρη συμμετείχαν 135 εκθέτες με μέγιστο όριο κάλυψης τις 150 θέσεις. Η συντριπτική πλειονότητα των εκθετών (118) άσκησαν εμπορική δραστηριότητα ενώ οι λοιποί (17) προέρχονταν από το χώρο της εστίασης.

Ο Δήμος Κιλκίς παρείχε υπηρεσίες εξυπηρέτησης στους φιλοξενούμενους εκθέτες διαθέτοντάς τους εκθεσιακά περίπτερα και εγκαταστάσεις υγιεινής (ντουζιέρες και χημικές τουαλέτες).

Τα έσοδα της Εμποροπανήγυρης ανήλθαν στο ποσό των 65.803 ευρώ εκ των οποίων τα 44.287 προκύπτουν από τα τέλη χρήσης των πάγκων και τα 21.516 από την χρήση του λούνα – παρκ.

Ως νέα στοιχεία που εμπλούτισαν την διοργάνωση υπογραμμίστηκαν η λειτουργία του εκθεσιακού περιπτέρου του Δήμου Κιλκίς στην πλατεία Λατσιών, όπου προβλήθηκαν πλευρές του δημοτικού έργου, μαζί με άλλα είκοσι δύο περίπτερα Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων της πόλης με ανάλογη προβολή της δραστηριότητας που παρουσιάζουν.

Η πλατεία Λατσιών, εστία της φθινοπωρινής γιορτής της πόλης, φιλοξένησε περισσότερες πολιτιστικές εκδηλώσεις από κάθε άλλη φορά αφενός για λόγους ανάδειξης της κεντρικότητας του χώρου και αφετέρου για την καλύτερη επικοινωνία και προσέλκυση επισκεπτών στα εκθεσιακά περίπτερα.

Ο κ. Μπαλάσκας ολοκλήρωσε την ενημέρωση επισημαίνοντας την αποδοχή που είχε η διοργάνωση στον κόσμο ως προς τις επισκέψεις του για αγορές στους χώρους της Εμποροπανήγυρης αλλά και τη μαζική συμμετοχή του στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που σχεδίασε ο Δήμος για όλη την οικογένεια στην πλατεία Λατσιών, στην 21ης Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στη δική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στα ποιοτικά γνωρίσματα του εγχειρήματος σε οργάνωση και ασφάλεια, σε επίπεδο παρασχεθεισών υποδομών και πολιτιστικών θεαμάτων, με την εμπλοκή νεανικών τοπικών καλλιτεχνικών σχημάτων και τόνισε ότι συνυπολογίζοντας αυτά τα στοιχεία και την τόνωση της τοπικής οικονομίας κατά τη διάρκεια του πενθημέρου, οι εκθέτες, οι τοπικοί έμποροι και οι πολίτες βαθμολόγησαν θετικά την Εμποροπανήγυρη.

Σχολιάστε