My Twitter Feed

29 Μαρτίου, 2024

ΕΙΔΗΣΕΙΣ.ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

Σοκ από το λουκέτο στη SONOCO! -

Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παιονία: Η ιστορία σε λεύκωμα Χρ. Ίντου -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον αξονικό του ΓΝΚ -

Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Σε καινοτόμο έργο η ALUMIL -

Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024

“Άδειασμα” από τον Γ. Φλωρίδη -

Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Παππάς: Παράνομες οι καταλήψεις -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Στα Λατσιά αντιπροσωπεία του -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δ. Κιλκίς: Σε δράση τα μηχανήματα -

Παρασκευή, 22 Μαρτίου, 2024

Δήλωση για δημόσια διοίκηση

Με τίτλο «η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί ή αδυνατεί να εφαρμόσει ακόμα και τα δικά της νομοθετήματα», ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με θέματα δημόσιας διοίκησης:

«Η Κυβέρνηση συνεχίζει να παραπλανά και να εξαπατά στα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης, νομίζοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι πολίτες δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Όλες οι εξαγγελίες της περί μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση είναι κενές περιεχομένου, αφού δεν επιθυμεί ή αδυνατεί να εφαρμόσει ακόμα και τα δικά της νομοθετήματα.  

Ενόψει της τρίτης αξιολόγησης, με έναν πρόχειρο τρόπο, προσπαθεί να δείξει ότι δήθεν προχωρά στην αποκομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης, ενώ όλες οι πρωτοβουλίες και οι πρακτικές της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ψήφισή του, το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών έχει μείνει μόνο ως τίτλος. Σύμφωνα με τον νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ  προβλέπεται ότι οι Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, Διοικητές, Αναπληρωτές Διοικητές, Υποδιοικητές  και οι επικεφαλής των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των οποίων η επιλογή ανήκει στο Δημόσιο, θα επιλέγονται αποκλειστικά από το Μητρώο. Έχουν περάσει είκοσι μήνες από την ψήφιση του νόμου και δεκαπέντε μήνες από την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου και δεν έχει γίνει ούτε μια επιλογή στελέχους για τις παραπάνω θέσεις από το Μητρώο. Η Κυβέρνηση, όλο αυτό το διάστημα, επιλέγει και τοποθετεί είτε σε νέες θέσεις είτε σε παλιές που μένουν κενές, κομματικά στελέχη ή συγγενείς κυβερνητικών στελεχών.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί  και η κοροϊδία των ψηφιακών οργανογραμμάτων. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου, που επίσης ψήφισε η Κυβέρνηση, οι φορείς, που απέστειλαν αιτήματα για κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και προσωρινή κάλυψη θέσεων με απόσπαση θα έπρεπε, εδώ και καιρό,  να  αποτυπώσουν ολοκληρωμένα και με συγκεκριμένο τρόπο το οργανόγραμμα τους και να το αποστείλουν στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.  Δέκα ολόκληρους μήνες από την έναρξη της ισχύος του νόμου, το Υπουργείο επιχειρεί να συγκεντρώσει κάποια στοιχεία κάποιων μόνον φορέων, με μια μέθοδο ατελή και αποσπασματική, που δεν ανταποκρίνεται στις επιταγές του νόμου, που ψήφισε, προκειμένου να συγκαλύψει πρόχειρα απαιτήσεις της τρίτης αξιολόγησης από τους Θεσμούς.

Η Νέα Δημοκρατία, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και ερωτήσεις, θα συνεχίσει να  αποκαλύπτει το μέγεθος της κοροϊδίας, ζητώντας απαντήσεις».

Σχολιάστε